Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'We Were We Were Rock You'

Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu, Kadınlar Günü şerefine Rojin'in bir anısını okuyucularıyla paylaşmış: "Rojin anlatıyor: Güneydoğu'da bir konserdeydim... Ak sakallı bir amca sahnenin önüne geldi. 'Rojin hanım kızım dünya karılar günün kutlu olsun' dedi... 'İstediğin şarkı var mı?' diye sordum. İsteğinin 'ortaya karışık' olduğunu söyledi. 'Başım gözüm üstüne deyip' yaptım bir 'karışık' mikrofonda. "We Were We Were Rock You" ile başlıyorum. Bir-iki dakika sonra Batı müziğinden ansızın 'Ölürsem Kabrime Gelme İstemem' ile arabeske geçiyorum, oluyor 'ortaya karışık' müzik." Cıvaoğlu, 'karılar' ayrıntısından yola çıkıp "Bu topraklardan 'kadınlar günü' algılaması işte böyle anlatılır" tespitinde bulunmuş.

QUEEN'İN EN PİYASA ŞARKISI
Yazının finali ise müthiş romantik: "Şu satırları Berlin'den yazıyorum. Önümde nefis bir beyaz Ren şarabı. Kadehim 'onlarsız olmaz' tüm kadınlar için yükseliyor..." 'Karılar' ayrıntısı güzel bir tespit ama Queen'in 'We Will Rock You' şarkısı ne zaman 'We Were Rock You' oldu? Hadi, 'hit' şarkı olmasa es geçeceğim ama Queen'in en piyasa şarkısı, nasıl ısrarla "We Were We Were Rock You' yazılır, yahu? İlahi Güneri Bey...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA