Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Alkışlanacak mücadele

Türk futbolcuları böyle sahalarda oynamaya alışık değil. Hele hele Fenerbahçe hiç değil. Böyle sahada, bırakın iki pas yapabilmeyi ayakta durabilmek bile zordur. Ama Fenerbahçe dün gece bir şeyi mükemmel yaptı. Çok mu iyi oynadı; hayır.
Özellikle ilk yarıda futbol adına hiçbir şey yoktu. Ama ikinci yarıda gösterilen mücadele, kazanma arzusu, rakibi ısırma her türlü övgüye layıktır. Öncelikle şunu açıklıkla söyleyebiliriz. Carlos ve Kazım'ın gitmesi takımı kendine getirmiş. Bunun iki sebebi var: İlki bu futbolculara önemli bir mesaj olmuş. İkincisi ise takıma istenilen hırs geri gelmiş. Daum, Semih ve Güiza ile başladı. Pek alışık olduğumuz bir düzen değil. Üstelik ikinci yarıda Bekir'i çıkarıp Gökhan'ı da aldı. Bizce bu hamleler doğru. Uzun oynayıp dönen topları kovalamak böyle sahalarda ana taktik olmalıdır. Fenerbahçe 3 gol attı bir o kadar da net kaçırdı. Bu arada yediği ilk gole kadar sahanın yıldızı olan Özden'i unutmayalım. Denizlispor kalecisi öyle bir maç çıkardı ki herhalde dün gece onun adına çok üzücü geçmiştir. İşte dönen topları kovalayıp sonuca gitme örneği Fenerbahçe'nin ilk golünde net bir şekilde kendini gösterdi. Dönen bir topta faul kazanıldı ve Santos o ana kadar mükemmel oynayan kaleciyi avlayıverdi.

LUGANO&BILICA ZAYIF HALKA
Gelelim Fenerbahçe'nin en büyük zaafına. Tartışmasız Bilica ve Lugano Fenerbahçe'nin yumuşak karnıdır. Hem çok hızlı değiller hem de tek hamleli futbolcular. Fenerbahçe'nin yediği gole bakın. Bilica hamleyi yapıp geri dönemiyor, Youla da beraberlik golünü buluveriyor. Bilica ve Lugano'ya bir diğer eleştirimiz de oyun şekilleri olacaktır. Arkalarına atılan toplarda çok aciz kalıyorlar. Ve ne hikmetse önce topa değil rakibe basmayı düşünüyorlar.
Dün gece Fenerbahçe'nin 4 oyuncusu gördükleri kart nedeniyle cezalı duruma düştü. Öyle basit, öyle hakemi davet edercesine fauller yaptılar ki onları da anlamak mümkün değil.
Böyle maçlar hakemler için de zordur. Bünyamin Gezer dün gece 10 sarı kart gösterdi. Belki biri-ikisi tartışılır ama diğerlerinin hepsi doğru. Oyuncular inatla kendisine "Bana sarı kart göster" diye yalvardılar. Emre'ye gösterdiği sarı kartı tartışabiliriz ama oyun genelinde 1-2 ufak faul hatası dışında Gezer'i de başarılı buldum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA