Bebeklerde büyüme atağı rehberi…

Bebekler anne karnından itibaren bir gelişim sürecine girerler. Bebekler bu süreçte çeşitli evrelerden geçer ve her evre başlangıcında bazı değişimler yaşarlar. Genellikle ebeveynler bu dönemde bebeklerinde görmeye alışık olmadıkları bazı huylara ve ağlama krizlerine tanıklık ederler.Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Talay, bebeklerdeki büyüme ataklarını anlatıyor.

Giriş Tarihi: 4.6.2020 14:12
Bebeklerde büyüme atağı rehberi…

BEBEKLERDE BÜYÜME ATAKLARI NEDİR?

Bebeklerde zihinsel ve bedensel olarak görülen değişim süreçlerine büyüme atakları denir. Çoğu bebek atak dönemlerinde çok huysuz olabilir, sürekli ağlayabilir, saatlerce uyuyabilir veya kucak isteği artabilir. Bu dönemde ebeveynlerin üzerine düşen görev, sabırla bebeğin ihtiyaçlarına karşılık vererek ona karşı uygun yaklaşımı bulmaktır.

ATAK SONRASI BEBEĞİN İLK ADIMLARINA ŞAHİT OLABİLİRSİNİZ

Zihinsel ve fiziksel açıdan bir değişim sürecine giren bebeklerde büyüme ataklarını gözlemlemek çok normaldir. Çünkü bebekler bu evrelerde çevrelerini tanımaya ve keşfetmeye başlarlar. Dolayısıyla her yeni durum ve olay, bebeğin alıştığı rutini etkiler. Bu noktada beslenme, uyku gibi alışkanlıklarda değişimler yaşanması kaçınılmazdır. Atak dönemi ebeveynler için ne kadar zor olsa da, ataklardan sonra bebeğin ilk kez emeklediğini veya yürüdüğünü görmek büyük bir hediyedir.

BEBEKLERDE BÜYÜME ATAKLARI TAKVİMİ NASILDIR?

Aydan aya farklılık gösteren ataklar genellikle 2, 3, ve 6. haftalarda ve 3, 6.aylarda gözlemlenir. Son olarak ise 2.yaşta bir atak dönemi geçirirler. Genellikle 2 ila 4 gün süren bu ataklar, 2 yıla kadar toplamda 10 kez geçirilir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebeklerde büyüme atağı rehberi…
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA