Bebeğin ateşi nasıl düşer? İşte öneriler...

Her an her yerde karşılaşılabilen bebekte yüksek ateş, ailelerin kabusu olabiliyor. Bu tarz durumlarda ebeveynlerin öncelikle kontrollü davranabilmek adına sükunetlerini korumaları gerekmektedir. Peki, bebeğin ateşini düşürmek için hangi yolların izlenmesi daha yerinde olacaktır? İşte, uzmanlardan alınan görüşler doğrultusunda bebeğin ateşini düşürme aşamasında kullanılabilecek yöntemler.

Giriş Tarihi: 8.8.2020 07:36
Bebeğin ateşi nasıl düşer? İşte öneriler...

Bebeklerde ateş çoğunlukla farklı hastalıkların habercisi olduğu için dikkatli davranmak ve doktor yardımı almak büyük önem taşımaktadır. Ancak, tıbbi yardım alana kadar kısa vadede panik yapmadan bazı önlemler alınması önem arz etmektedir. İşte, bebeğin ateşi nasıl düşer sorusuna cevaben uzman önerileri

BEBEKLERDE ATEŞ NASIL DÜŞER?

Öncelikle telaşa kapılıp panik yapılmamalı, ateşli çocuğun üzerindeki kıyafetler çıkarılmalı ve oda ısısı düşürülmelidir. Çocuğun yeterli sıvı tüketmesi sağlanmalı ve istirahat etmesine özen gösterilmelidir. Ilık bir banyo yaptırma veya ılık suyla koltuk altı, kasıklar ile alna uygulanan geleneksel yaklaşım da yararlı olur. Ancak soğuk ve sirkeli suyla yapılan uygulamalar çocukta şok, solunum durması veya bilinç kaybı gibi zararlar verebildiği için kesinlikle bu uygulamalardan kaçınılması gerekir. Çocuk soğuk içecekler ve yiyecekler tüketmemelidir. 38,5-39 derecelerde, ateş düşürücü fitiller veya parasetamol veya ibuprofen içeren ilaçlar kilosuna uygun olarak da kullanılabilir. Yapılan uygulamalarla ateş düşürülemezse, doktora başvurmak gerekir. Ancak ateşin bir hastalık olmadığı, esas yapılması gerekenin ateşe neden olan hastalığın tedavisi olduğu unutulmamalıdır.

BEBEĞİN ATEŞİ İHMAL EDİLİRSE NASIL BİR DURUMLA KARŞILAŞILIR?

Bebeklerde ateş çoğu zaman basit enfeksiyonlardan kaynaklansa da, menenjit gibi ağır enfeksiyonların da habercisi olabilir. Bu sebeple ateş yüksekliği paniğe neden olmamalı, ancak önemsenmelidir. Bebeklerde ateş ihmal edilirse veya bebeklerde ateşin nedeni bulunmazsa, tanıda ve tedavide geç kalınıp kalıcı sorunlara sebep olabilir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebeğin ateşi nasıl düşer? İşte öneriler...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA