Bebeklerde balgamlı öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürük evde tedavi ile nasıl söktürülür?

Kimi zaman yetişkinleri bile çileden çıkartan balgamlı öksürük, bebeklerinde korkulu rüyası. Hırıltılardan uyuyamayan, öksürürken kusan bebeklerde, balgamlı öksürük sorunu çözümsüz değil. Bebeklerde balgamlı öksürük nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürüğü geçiren doğal yöntemler nelerdir? Sorularını taze anneler için cevapladık. İşte bebeklerde balgamlı öksürük problemiyle ilgili tüm merak edilenler…

Giriş Tarihi: 24.8.2021 11:56 Son Güncelleme: 24.8.2021 11:56
Bebeklerde balgamlı öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürük evde tedavi ile nasıl söktürülür?

BEBEKLERDE BALGAMLI ÖKSÜRÜK NEDEN OLUR?

Bebeklerin akciğerleri ve solunum yolları gelişmiş olmadığından çok kolay toz, mikrop ve yabancı maddelere maruz kalır ve tahriş olurlar. Mikropların birikmesi, burunun tıkanması ile genizde mukus birikmesi ve solunum yolunun tahriş olmasıyla bebeklerde balgamlı öksürük meydana gelir.

Bebeklerde burun tıkanıklığı, hırıltı ve balgama ne iyi gelir? Bebeklerde hırıltı evde tedavi ile nasıl geçer?

BEBEKLERDE BALGAMLI ÖKSÜRÜK VE HIRILTI NASIL GEÇER?

  • Yetişkinlerin öksürerek vücut dışına attığı balgamı, bebekler kolayca vücut dışına atamazlar. Bebeklerin balgamı vücut dışına atabilmesi için yapılması gereken, izlenilmesi gereken yollar vardır.
  • Bebeklerde balgam söktürücü bitkiler:
  • Bebeklerin boğazlarını yumuşatmaları için (18 aylıktan büyük bebeklere) ılık su – limon karışımının içine bal karıştırarak bebeğinize verin. Bu karışım bebeğinizin boğazını yumuşatacak ve balgamın daha kolay atılmasını sağlayacaktır.
Sürekli Geğirme Ve Çok Az Gaz Çıkarma Neden Olur, Nasıl Geçer? Sürekli Geğirmenin Nedeni Nedir, Neyin Belirtisi?

  • Bebeğinize bolca su içirmelisiniz. Vücuttaki su ile balgam atılması kolaylaşacaktır.
  • Çörek otu kaynatılıp süzülen suyu bebeğe verilmelidir. Çörek otu balgam söktürücü özelliği olan doğal bir ilaçtır. Aynı şekilde ıhlamur da bebeklerde balgam sökmeye yardımcı olan doğal bir ilaçtır.
  • Elma ve armut kabukları, zencefil, tarçın ile kaynatılarak süzülmüş suyunun bebeğe içirilmesi bebeklerde balgam atılmasına yardımcı olur. Zencefil katı olan balgamın yumuşatılmasını sağlayacaktır ancak 2 yaşının altındaki bebeklere zencefil verilmemelidir. Elma ve armut kabukları ise balgamın vücut dışına atılmasını sağlar. Havuç suyu, ada çayı da balgam söktürücü özelliği olan doğal ilaçlardır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebeklerde balgamlı öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürük evde tedavi ile nasıl söktürülür?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA