Çocukların göz sağlığını bozan 5 yaz tehlikesi!

Yaz mevsiminde bahçede, parkta, kumsalda arkadaşlarıyla oynamak… Deniz ve havuzda yüzmek… Hiç kuşkusuz çocukların sıcak havalarda en çok sevdikleri aktiviteler bunlar. Ancak açık havada daha fazla zaman geçirmeleri, önlem almadığımız takdirde bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özgül Altıntaş, yaz aylarında çocukların göz sağlığı için alınması gereken en önemli korunma yönteminin, güneşin yeryüzüne dik olarak ulaştığı 10: 00-16:00 saatleri arasında gözlerini güneş ışınlarından olabildiğince uzak tutmak olduğuna dikkat çekiyor

Giriş Tarihi: 30.7.2020 08:59
Çocukların göz sağlığını bozan 5 yaz tehlikesi!

GÖZ TRAVMALARI

Çocukluk çağının en büyük sorunlarından biri de; delici, sivri, parlayıcı veya temizlikte kullanılan kostik maddeler nedeniyle gelişen göz travmaları oluyor. Açık havada yaptıkları sporlarda çocukların gözlerine; top, dirsek, el-tırnak gelebiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özgül Altıntaş "Bunlar gibi doğrudan oluşan travmalar gözün ciddi şekilde yaralanmasına, korneanın çizilmesine, retina yırtıklarına, göz içi kanamalarına ve ödemine neden olabilir" diyerek şu uyarıda bulunuyor: "Önemsenmeyen bir darbe o an fark edilmese de, ilerleyen zamanda kalıcı körlüğe yol açabiliyor. Bu nedenle gözde travma oluştuysa zaman kaybetmeden göz hekimine başvurmalı."

NE YAPMALI?

Yüzerken konjonktivite karşı yüzücü gözlüğü kullanmasını ve havuzdan çıkınca gözlerini yıkamasını sağlayın.

Tenis oynarken hem UV koruyuculuğu olan hem de darbelere dayanıklı gözlük kullanmalı.

Yakın temas halinde yapılan sporlarda koruyucu darbelere dayanıklı bir spor gözlüğü takmalı. Ancak bu gözlükler kırılmaz değildir. Dolayısıyla çok yakın sporlarda kullanmaması daha doğru olacaktır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocukların göz sağlığını bozan 5 yaz tehlikesi!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA