Sessiz tango

Messi'nin penaltı kaçırdığı maçta Arjantin, İzlanda duvarını aşamadı. Ezeli rakibi Ronaldo'nun İspanya karşısındaki şovu sonrasında Arjantin ile sahne alan Lionel Messi, Avrupa'nın yükselen yıldızı İzlanda'ya diş geçiremedi. Goller Agüero ve Finnbogason'dan geldi

Giriş Tarihi: 17.06.2018 01:45 Güncelleme Tarihi: 17.06.2018 01:49
Sessiz tango
Cristiano Ronaldo'nun 3 gollü şovunun ardından ezeli rakibi Messi'nin Dünya Kupası'na nasıl başlayacağı merak konusuydu. Arjantinli 10 numara dün 64. dakikada kaçırdığı penaltıyla takımını galibiyetten ederken turnuva öncesinde "Arjantin'in bu defansla işi çok zor" yorumunu yapanlar elbette ki haklı çıktılar. Agüero-Di Maria- Biglia dışında oyunda destek bulamayan Messi karşısında buzdan bir duvar buldu. İzlanda haddini bilerek oynadı ama kalabalık savunmayla Arjantin'in bütün verkaçlarını kademe koyarak durdurdular. Sampaoli'nin 23 kişilik kadrosu zaten tartışmalıydı. Oyuna sonradan giren Pavon'un da çabası fayda etmedi. Yüzde 78 topla oynayan Arjantin 19. dakikada Agüero'nun golüyle öne geçse de 23. dakikada İzlanda'nın Dünya Kupası tarihindeki ilk golüne imza atan Finnbogason takımına 1 puanı getirdi.

MARADONA'YA GÖZALTI!
Maçtan sonra Messi ile konuşmak için soyunma odasına inmeye çalışan Arjantin efsanesi Maradona'yı Rus polisi gözaltına aldı. Daha sonra serbest bırakılan Maradona stadı FIFA aracıyla terk etti.

PENALTIYI KAÇIRMAK ACI VERIYOR...
Messi'nin penaltısını kurtaran ve diğer mesleği yönetmenlik olan kaleci Halldorsson, Arjantinli yıldızın daha önceki penaltı atışlarını defalarca izlediğini ve dersine iyi çalıştığını söyledi. Messi ise "Kaçırdığım penaltıyla beraberliğin sorumluluğunu üzerime alıyorum. Penaltıyı kaçırmak acı veriyor" dedi.

?MESSİ, 107 PENALTIDA 25. KEZ ÜZDÜ!
Messi, Arjantin Milli Takımı formasıyla katıldığı turnuvalarda ilk kez penaltı kaçırırken, Barça kariyerindeki düşük yüzdesi, Rusya'daki ilk maça da damga vurdu. Kariyerinde 107 penaltı atan Messi, 25. kez penaltı kaçırırken (yüzde 23), Arjantin Milli Takım formasıyla da 21. penaltısında 4. kez gol atmayı başaramadı.

- BİR GÖRÜŞ -
Metin TEKİN: Messi için dramatikti
Arjantin'i nasıl buldunuz? Penaltı kaçıran Messi için neler söylersiniz?

Çok farklı bir savunma anlayışına karşı oynayan bir Arjantin vardı. İzlanda kendi sahasında çok agresif ve başarılı savunma yapan bir ekip. Ve kazandığı toplarla çok çabuk hücuma çıkıp tehlike yaratabiliyorlar. Arjantin ise tamamen topa sahip olup pas işleriyle ve Messi'nin marifetleriyle pozisyon üretmeye çalıştı. Messi zaman zaman başarılı oldu ama o kalabalık arasında istediği işleri çok da yapamadı. Kaçan penaltı da Messi gibi bir isim için çok dramatikti. Berabere bitmesine rağmen maçın kazananı İzlanda oldu. Grubun en güçlü takımından puan alırsanız gruptan çıkma hedefinize ulaşmak için önemli bir adım atarsınız. Bizler oyunu hep Messi üzerinden seyretmek zorundayız. Bakalım bundan sonraki grup maçlarında daha farklı oyunculara ve oyunlara karşı neler yapabilecek.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.