Arjantin ateşte

1986’dan bu yana Dünya Kupası’nın hasretini çeken Arjantin, D Grubu’ndaki ikinci maçında Hırvatistan önünde dağıldı. Üç farklı yenilip 1 puanda kalan Tangocular elenmenin eşiğine geldi

Giriş Tarihi: 22.06.2018 05:54
Arjantin ateşte
Arjantin'in son Dünya Kupaları'ndaki makus talihi bir kâbusa dönüşmek üzere... İzlanda ile 1-1 berabere kalarak turnuvaya kötü bir başlangıç yapan Tangocular dün ise Hırvatistan önünde tel tel dökülmenin faturasını 3-0'lık sonuçla ödedi. İlk yarısı golsüz sona eren mücadelede bozgunun ilk ateşini Caballero yaktı. Mercado'nun geri pasında topu tekrar ona aktarmak isteyen Chelsea'nin yedek file bekçisi, Ante Rebic'e harika bir asist yaptı. O da müthiş bir voleyle kariyer golünü attı. 80'de Luka Modric, ceza sahası dışından attığı süper golle ustalık dersi verirken, Hırvatistan dağılan Arjantin önünde 90+1'de Rakitic'in ayağından halı sahalarda görülen bir golle kapanışı yaptı: 3-0.

HIRVATİSTAN DESTAN YAZDI
İlk maçında Nijerya'yı 2-0 yenerek Dünya Kupası'na harika bir start veren Hırvatistan dün akşam ise gövde gösterisi yaptı. Orta sahadaki iki maestrosu Modric ve Rakitic önderliğinde Arjantin'i sahadan silen Hırvatistan, ikide iki yaparken bunu son olarak 1998 Fransa'da başarmıştı. Damalılar o turnuvada üçüncü olarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

ÇARESİZ MESSİ
Arjantin Milli Takımı'ndaki ilk golünü 2006'da Hırvatistan'a atan Messi dün hüzün yaşarken sadece isabetsiz bir şut atabildi.



COŞKUDAN KABUSA
Arjantin efsanesi Maradona da Rusya'da takımını tribünden destekliyor. Ancak Tangocular'ın 1986'daki son şampiyonluğunda tarihi bir performans gösteren Maradona'nın maç öncesi ile karşılaşması esnasındaki duygu değişimi Arjantin'in son halini anlatıyordu.



?CABALLERO ISLIKLANDI
53. dakikadaki hatasıyla Arjantin'in fişini çeken Caballero ayağına her top geldiğinde ıslıklandı.

Arjantin, 1958'den bu yana Dünya Kupası'ndaki en ağır yenilgisini dün akşam Hırvatistan karşısında aldı. Tangocular, o yıl Çekoslovakya'ya 6-1'lik sonuçla boyun eğmişti.
Beşiktaş'ta beklentileri karşılayamayan Vida, dün Hırvatistan forması altında göz doldurdu. Rakibin üç topunu uzaklaştıran 29 yaşındaki stoper, beş top kazanırken bir kez de rakibin şutunu engelledi.
Arjantin tarihinde Dünya Kupası'nda ilk kez üst üste dört maçta galip gelemedi. Güney Amerika ekibi bu süreçte iki kez rakiplerine boyun eğerken iki kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.