Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Ünlü modacılar da virüsten kaçamadı!

Modanın merkezi Paris'te Dice Kayek markasını yaratıp isimlerini dünyaya duyuran Ayşe-Ece Ege kardeşlerle ilgili kötü bir haberim var! Maalesef onlar da bu illet virüsün pençesine düştüler. Ege kardeşler, koronavirüsün en yoğun yaşandığı ülkelerden biri olan Fransa'da sağlık sistemi alarm verince, Nisan ayında yaklaşık 25 yıldır yaşadıkları Paris'ten İstanbul'a gelmişlerdi.

Türkiye'de Covid-19 ile mücadelenin çok iyi yönetildiğini gören kardeşler, o tarihten bu yana da Türkiye'deydi. Ancak artık burnumuzun dibine kadar giren bu illet virüs, şimdiye kadar kendilerini korumayı başaran kardeşlere de bulaşmış. Virüsün belirtileri ortaya çıkınca hastaneye gidip test yaptıran kardeşlerin testi pozitif çıkmış. Evlerinde karantinada olan ve ilaç tedavileri devam eden kardeşlere ve bu illetle boğuşan tüm hastalara acil şifalar diliyorum. Umarım tez zamanda bundan kurtuluruz.


Kural var
ama gençler uymuyor
Covid-19'un ciddiyetini anlayamayan, gizli ev partilerinde ölümle dans etmeye devam eden sosyetik gençlerin hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını delmenin yolunu da bulduğunu yazmıştım önceki gün. Cumartesi günü en çok sosyalleştikleri Bebek Hotel'e giriş yapıp ertesi gün çıkmışlardı. Gençlerin pandemi dönemindeki hassasiyet eksiklerini eleştirdiğim bu yazımdan bazıları, Bebek Hotel'in pandemi kurallara uymadığına dair bir çıkarım yapmış ama yanlış! Otel kurallarına uyuyor, gençler uymuyor! Ayrıca, otelin yönetici ortağı Ali İspahani'nin bu konuda çok hassas olduğunu da biliyorum.

Türk ressamlar için online kapışma!

Covid-19 nedeniyle salon müzayedeleri de online'a taşındı. Artam Antik A.Ş. de, yarın internet üzerinde gerçekleştireceği Çağdaş ve Klasik Sanat Eserleri Müzayedesi ile usta Türk ressamlarına ait eserleri sanatseverlerle buluşturacak. Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Doğan Uluç gibi önde gelen sanatçıların eserlerinin satışa çıkacağı müzayede, gerçekten koleksiyonerleri heyecanlandıracak nitelikte. 237 eserin yer aldığı online müzayede yarın saat 14:00'da başlayacak. Bu arada umarım 'Satıyorum, satıyorum, saaattttııımm' sözü tarih olmaz!

Yeni ortak yeni şube

Ebru Erberdi ile İrem Güreli, geçen yıl 15 yıllık dostluklarına ortaklığı da eklemişti. Erberdi'nin 2006 yılında kurduğu '7 Catering' ile birbirinden başarılı işlere imza atan ortaklara, geçen ay da merhum Manolya Onur'un kızı Nilüfer Elif Jah katıldı. Dostluklarından doğan sinerjiyi işlerine yansıtan üç kadın girişimci, pandemiye rağmen işleri büyüttü ve Bebek'te bir de şube açtı. Bebek'te, hem yemek hem de mekan hizmeti vermeye başlayan ortakların başarılarını burada da sürdüreceklerine şüphem yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA