Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Daha karpuz kesecektik

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, karpuzlu, serinletici içecek tariflerim var. Karpuz; yaz aylarının en mükemmel meyvelerinden biri bana göre. Ayrıca, serinletici özelliğinden dolayı dünyada en çok tüketilen meyveler arasında. Sağlığa iyi gelen meyveler sıralamasında ilk sıralarda yer alması sebebiyle karpuzun, bütün vücuda faydası olduğunu söylemek son derece yerinde bir ifade olacaktır.

VÜCUDU TEMİZLER
Tam bir A vitamini deposu olan karpuzun gözleri dinlendirdiği ve beslediği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor. Eski çağlardan kalma İbranice yazılar ve Mısır mezar resimleri, en sevdiğimiz yaz meyvesinin kökenini ortaya koyuyor. Ancak bilim insanları, karpuzun atasının Afrika'da yetiştirildiğini, oradan Akdeniz ülkelerine doğru kuzeye ve sonra da Avrupa'nın başka yerlerine yayıldığını söylüyor. Karpuz, yüksek miktarda su içerir ve buna bağlı olarak sık tuvalete gidilmesini ve vücuttan atık maddelerin daha sık atılmasını sağlar. Karpuz; hazmı güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca karpuzun vücut içinde hazmı kolaydır. Vücudu temizleyici bir özelliği vardır. Eğer hazımsızlık sorununuz varsa, bir-iki dilim karpuz size yardımcı olabilir. Bugünlük benden bu kadar. Şimdiden hepinize afiyet olsun.


KARPUZ FROZEN

MALZEMELER
2 adet limon
1/4 şişe soda
Nane
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su

YAPILIŞI: Bir tencerede şekeri, suyu ve dilimlenmiş limonu, limonun rengi değişene kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Karpuzu küpler halinde kesip çekirdeklerini ayıklıyoruz. İki adet limonunun suyunu sıkıyoruz, hepsini karpuzla birlikte blenderdan geçiriyoruz. Servis ederken, üstüne soda ve naneyi ekliyoruz. Hafifçe karıştırıp servis ediyoruz.



KARPUZLU LİMONATA

MALZEMELER
14 adet limon
3 adet portakal
1 demet nane
3 su bardağı toz şeker
1/4 karpuz

YAPILIŞI: Limon ve portakalların kabuklarını rendeliyoruz. Limon ve portakalın kalan meyvelerini küp küp dilimliyoruz. Taze naneyi incecik doğruyoruz. Üzerine toz şeker ve iki su bardağı su döküp tüm malzemeleri bekletiyoruz. Şeker eriyip limonata malzemesi özleşince, tel süzgeç ya da tülbentten soğuk su ilavesi ile geçiriyoruz. Diğer yandan karpuzu rondoda çekip limonataya ekleyerek hepsini birden süzgeçten geçirip sulandırıyoruz.



KARPUZLU SMOOTHIE

MALZEMELER
1 büyük dilim karpuz
3-4 top vanilyalı dondurma
10 küp buz

YAPILIŞI: Tüm malzemeleri blenderda karıştırıp servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA