Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Yaza özel üç lezzetli içecek

Sıcaklar bastırdı, hepimiz serinletici içeceklere başvurmaya başladık. Bugün sizlere evde yapabileceğiniz serinletici üç içecek hazırladım. Bir tanesi çilek hâlâ raflardayken, bütün çocukların bayıla bayıla içtiği milkshake. İkincisi buz gibi şeftalili limonata. Üçüncüsü ise buzlu tarçınlı kahve...

MİLKSHAKE SEVDASI
Milkshake, özellikle ABD'de popüler olan ve birçok yerde satılan bir içecek. Hatta gerek Amerika, gerekse Avrupa'da sadece milkshake üzerine yoğunlaşmış zincir markalar da var. Bu içeceklerin Türkiye'de de son yıllarda bilinirliği ve yaygınlığı arttı. İlk olarak 1880'lerde bulunduğu tahmin edilen milkshake, yaz aylarının vazgeçilmez içeceği. İçindekiler genel olarak dondurma, buz, soğuk süt ve ek malzemeler... Tercihe bağlı olarak muzlu, çilekli, kivili, çikolatalı ve daha birçok farklı içerikli milkshake hazırlamak mümkün. Buzlu kahve ise dünyanın her yerinde çeşitli kahvelerle hazırlanabiliyor. Soğuk kahveler arasında en meşhur olanı frappe. Frappe, 1957'de Selanik Uluslararası Fuarı döneminde dünyaca ünlü bir kahve firması tarafından icat edilmiş. Kafein bağımlılarının buzlu kahve keyfini, bir de benim tarifimle deneyin; bakalım sevecek misiniz...

ÇİLEKLİ MİLKSHAKE

MALZEMELER

17 adet çilek
1/2 su bardağından biraz fazla süt
2 kaşık dondurma
2 tatlı kaşığı toz şeker
Buz

ÜZERİ İÇİN:
Krem şanti
Toz fıstık
Damla çikolata
Nane yaprağı

YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri bir kaba koyup blender'dan geçiriyoruz. Daha sonra servis yapacağımız bardağa döküp üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.

ŞEFTALİLİ LİMONATA

MALZEMELER

14 adet limon
3 adet portakal
1 demet taze nane
3 su bardağı toz şeker
4 adet şeftali

YAPILIŞI:
Limon ve portakalların kabuklarını rendeliyoruz. Limon ve portakalın kalan meyvelerini küp küp dilimliyoruz. Taze naneyi incecik doğruyoruz. Üzerine toz şeker ve iki su bardağı su döküp tüm malzemeleri bekletiyoruz. Şeker eriyip limonata malzemesi özleşince, tel süzgeç ya da türbentten soğuk su ilavesi ile geçiriyoruz. Diğer yandan şeftalileri rondoda çekip limonataya ekliyoruz. Daha sonra hepsini birden süzgeçten geçirip sulandırıyoruz.

BUZLU TARÇINLI KAHVE

MALZEMELER

3 su bardağı sıcak su
3 tatlı kaşığı hazır kahve
1 su bardağı süt
5 adet esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

ÜZERİ İÇİN:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

YAPILIŞI:
1/2 litrelik kavanoza sıcak su ekleyip üzerine kahveyi koyuyoruz. Kahveyi karıştırıp şeker, tarçın ve süt ilave ediyoruz. Karışımı soğuması için kenara alıyoruz. Kahveyi kavanoz içerisinde çalkalıyoruz. Diğer tarafta bir paket krem şantiye bir bardak süt ilave ederek mikser ile çırpıyoruz. Katılaşan krem şantiyi dolaba kaldırıp soğutuyoruz. Servis ederken buzlu kahveyi bardağa döküyoruz, krem şantiyi ise sıkma torbasına koyup üzerine sıkıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA