Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Geleneksel lezzetlere sürpriz dokunuşlar

Herkese merhaba. Bugün size beni son derece etkileyen lezzetlerden bahsedeceğim. Sevgili dostum Meral'in önerisi ile geçtiğimiz günlerde Caddebostan'daki Nazende Restaurant'a gittim.

SÜRPRİZLİ MENÜ
Restoranda servis edilen yemekler beni o kadar etkiledi ki, hemen mutfaklarına girip bu lezzetlerin tariflerini sizler için öğrenmem kaçınılmazdı. Uluç Bey, her gün başka bir menü çıkartıyor. Bu nedenle her an yeni bir sürprizle karşılaşabileceğiniz bir mutfağa sahip Nazende. Sürpriz pide, nohutlu işkembe yahni ve mercimek favanın tariflerini öğrenip sizlerle paylaşıyorum. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dilekleri ile...



SÜRPRİZ PİDE

MALZEMELER

PİDE İÇİN:
1 su bardağından iki parmak eksik ılık su
1 paket maya (iki tatlı kaşığı)
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
5-6 bardak un

ÜZERI İÇİN:
Dana kaburgadan çekilmiş kıyma
Rendelenmiş soğan
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
Hamur malzemesini yoğurup mayalandırıyoruz. Ardından pide hamurunu mini lahmacun ölçüsünde açıyoruz. Üstüne dana kaburga kıyması, soğan, karabiber, tuz ile harmanladığımız harcı seriyoruz. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üç-beş dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığımızda üstüne sadece yumurta sarısı koyuyoruz.



NOHUTLU İŞKEMBE YAHNİ

MALZEMELER
1 kg. damar işkembe
250 gr. nohut
Bir adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kimyon
Tereyağı ve zeytinyağı

YAPILIŞI:
Soğanları minik minik doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz... Ardından salça ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz... Sonrasında işkembe ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Nohutları da ekliyoruz. Tuz, kimyon ve yeteri kadar su koyup düdüklünün kapağını kapatıp bir saat pişiriyoruz.


MERCİMEK FAVA

MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağından biraz az pirinç
7 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon


YAPILIŞI:

Mercimek ve pirinci kaynatıyoruz. Soğanları doğrayıp karamelize ediyoruz. Yumuşayınca içine yaptığımız karamelize soğandan bir miktar koyuyoruz. Sarımsak, pul biber, tuz ve kimyon ilave edip püre kıvamına getiriyoruz. Sonra tekrar karamelize soğan ekleyip sunuyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA