Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Serinletici buzlu çaylar

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, serinletici ve enfes buzlu çay tariflerim var. Buzlu çayın Türk bardaklarına doluşu yeni olmasa da, evde kendi hazırlayacağımız buzlu çaylar konusu, yaz sıcaklarında en çok ilgimi çeken tarifler arasında. Serinletici özelliği bir yana, istersek şekersiz ve sağlıklı formatını da kolaylıkla hazırlayabileceğimiz ve buzdolabında hazır bekleyen meyveli buzlu çaylar, ani gelen buhranlar için birebir oluyor. Ben bugün sizlere öncelikle en klasiğinden bir limonlu buzlu çay, ardından çocukların gözdesi şeftalili buzlu çay hazırladım. Son olarak da yeşil çay mucizesini serin serin deneyimlemek isteyenler için buzlu yeşil çay hazırladım. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

ŞEFTALİLİ BUZLU ÇAY

MALZEMELER

3 adet şeftali
1 su bardağı toz şeker
5-6 adet poşet çay
2 adet limon
10 su bardağı su
Yarım demet nane

SERVİS İÇİN:

Buz
Nane yaprağı
Dilimlenmiş limon

YAPILIŞI:

Sekiz su bardağı suyu kaynatıyoruz. İçine çayları atıp demlenmesi için 30 dakika bekletiyoruz. Demlenen çayın içinden çay poşetlerini çıkartıyoruz. Şeftalilerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Üzerine iki su bardağı su ve bir su bardağı toz şeker ekleyip şeftaliler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Bir adet limonun suyu sıkıyoruz, diğer limonu kabuklarıyla birlikte dilimliyoruz. Demlenen çayı büyük bir sürahiye alıp üzerine kaynattığımız şeftalileri, limon suyunu, limon dilimlerini ve nane yapraklarını ilave ediyoruz. Buzdolabında bir gece bekletip buz, limon ve taze nane yaprakları ile servis ediyoruz.



EV YAPIMI LİMONLU BUZLU ÇAY

MALZEMELER

1 adet limon
Yarım su bardağı toz şeker
1.5 kahve fincanı çayın demi
2 litre su



YAPILIŞI:

Normal bir şekilde çayımızı demliyoruz, ılınmasını bekliyoruz. 1.5 kahve fincanı çayı sürahiye boşaltıp tamamen soğumadan şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Tam çözünmesi için sıcaklığını tam olarak yitirmemesi önemli. Sonrasında suyu ekleyip tekrardan karıştırıyoruz. Sonra bir adet limonun suyunu sıkıp döküyoruz. Çaya buz ilave ederek servis ediyoruz.

BUZLU YEŞİL ÇAY

MALZEMELER

2 bardak su
1 çay kaşığı bal
8–10 adet buz
2 dilim limon
3 paket yeşil çay



YAPILIŞI:

Suyu kaynatıyoruz. Poşet yeşil çay kullanacaksanız üç paket, toz yeşil çay kullanacaksanız iki tepeleme tatlı kaşığı yeşil çayı sıcak suyla demliyoruz. Balı içine atıp eriyene kadar karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca bir bardağa 4 ya da 5 adet buzu ve 1 adet limon dilimini atıp servis yapıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA