Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kış hazırlıkları başlasın

İdilika'nın Mutfağı'nda Ağustos ayı genellikle kışlık hazırlıklar ile geçer. Buzluğa bamya, barbunya, bezelye, taze fasulye atmak, turşular kurmak, sebzeler kurutmak, konserveler hazırlamak bana müthiş keyif verir. Her sene yaptığım klasik konservelerin dışına çıkıp bu sene enfes üç tane sos hazırladım. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

CEVİZLİ KAHVALTILIK SOS

MALZEMELER
1 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI: Ceviz içini mutfak robotunda toz haline gelene kadar çekiyoruz. Üzerine küçük küçük doğranmış ekmek içini ve sarımsağı ekleyerek tekrar çekiyoruz. Daha sonra karışıma diğer malzemeleri ekleyip rondoda iyice çekiyoruz.

LUTENITSA

MALZEMELER
4 kg. domates
2 kg. salçalık kırmızı biber
1 kg. patlıcan
Yarım baş sarımsak
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
2 çay bardağı sirke
Çubruka baharatı
Tuz
YAPILIŞI: Közleyip kabuklarını soyduğumuz patlıcanları ve biberleri küçük küçük doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup doğruyoruz. Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Domatesler suyunu çekince belender'dan geçiriyoruz. Zeytinyağı, sirke, çubruka ve tuzunu ekleyip sirke suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sıcakken kavanozlara koyuyoruz, ağzını sıkıca kapatıp kavanozu ters çeviriyoruz. Not: Göçmen yemeklerinin vazgeçilmezi mercimek otu olarak da bilinen çubruka baharatını aktarlardan satın alabilirsiniz.

KIŞLIK ACI SOS

MALZEMELER
2.5 kg domates
1 kase acı biber
15 diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı sirke
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI: Domatesleri rendeleyip 10 dakika kaynatıyoruz. Ardından dilimlenmiş biberleri ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca ezilmiş sarımsakları ilave diyoruz. Tuz ekleyip suyunun çoğunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu tam çekmeden sirke ve yağ koyup biraz daha kaynatıyoruz. Kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra kaynar şekilde temiz kuru kavanozlara pay ediyoruz. Ağzı temiz kuru kapak ile sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA