Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Taze incir zamanı

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, tam da mevsimiyken taze incirleri konuk ediyoruz. Biz Egelilerin tabiri ile bardacık, yani dışı beyaz içi kırmızı olan incir, bu mevsim damaklarımızın vazgeçilmezi oluyor. Sizin için taze incirler ile hazırladığım alternatif üç tarifi bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

İNCİRLİ KURABİYE

MALZEMELER
Yarım paket eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
4 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN:
4 adet yaş incir
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERI İÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken küçük bir tavada, soyup minik minik doğradığımız incirlerin üzerine şekeri atıp orta ateşte çeviriyoruz. İçine ceviz ve tarçını ekleyip 5 dakika pişiriyoruz. Dinlenen hamuru üç bezeye ayırıp merdaneyle açıp kare şekiller veriyoruz. Ortalarına iç harcını koyup yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

TAZE İNCİRLİ KEK

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
6 adet yaş incir
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından sıvıyağı ilave ediyoruz. Tüm kuru malzemeyi eleyerek ekliyoruz. En son incirleri minik minik doğrayıp karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişiriyoruz.

İNCİRLİ MUHALLEBİ

MALZEMELER
3 bardak süt
2 kaşık un
1.5 kaşık nişasta
5 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı
1 paket krem şanti
6-7 adet taze incir
YAPILIŞI: Süt, un, nişasta ve şekeri pişiriyoruz. Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz. Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket toz krem şanti ilave edip mikser ile çırpıyoruz. Bu sırada incirleri soyup ince ince kıyıyoruz. Muhallebiye ilave edip servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA