Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mercimek unu ile neler yapılır?

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, gluten intoleransı olan okuyucularıma müjdem var. Son senelerin gözdesi, glutensiz beslenmenin baştacı olan mercimek unu dosyasını açıyorum. Berna Özmen'den aldığım bilgilere göre şu an piyasada üç çeşit mercimek unu bulunabiliyormuş. Bakalım glutensiz ekmek, krep ve ezme tariflerim ilginizi çekecek mi... Mutlu sofralarda buluşmak dileğiyle. Hepinize afiyet olsun.

MERCİMEK EZMESİ

MALZEMELER
1 su bardağı sarı mercimek unu
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı tahin
3-4 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
Kimyon
YAPILIŞI:
Mercimek unu, su ve sıvı yağ eklenerek pişirilir. Koyulaşıp fokurdayınca ocak kapatılır, baharatlar eklenir. Soğuyunca tahin, limon suyu ve sarımsak eklenip karıştırılır. Üzeri tane nohut ve taze naneyle süslenerek servis edilir.

MERCİMEK UNLU KREP

YAPILIŞI: Tüm malzemeler karıştırılır. Kısık ateşte çok az tereyağıyla arkalı önlü pişirilir. Üzerine istediğiniz ürünü sürüp yiyebilirsiniz.

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek unu
Maydanoz
Dereotu
İstenen ölçüde baharat
Kıvamına göre biraz su
Peynir
Domates

MERCİMEK UNU EKMEĞİ

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı yeşil mercimek unu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
1 adet kesme şeker
Çörek otu veya susam
YAPILIŞI: Derin bir kasede iki adet yumurta çırpılır; içine bir su bardağı süt, yarım su bardağı zeytinyağı eklenip iyice çırpılır. Ardından iki su bardağı mercimek unu eklenip çırpmaya devam edilir. Bir çay kaşığı mahlep, bir çay kaşığı karbonat, bir yemek kaşığı sirke ve şeker ilave edilerek karıştırılır. Kek kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur yağlanmış tepsiye dökülür ve üzerine çörek otu veya susam serpilir. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA