Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Sosyetikler Eylül’de Kim’in doktoruna koşacak

Bugün sizin için ortaya karışık gündem mevzuları hazırladım.
Biraz Hollywood, biraz İstanbul insanı tribi, eski köye yeni adetler ve fısıltı gazetesi manşetleri... Hazır mısınız kafanızı dağıtmaya?

SOSYETİKLER LOS ANGELES YOLUNDA: Sosyetik kadınlarımızın estetik merakını biliyorsunuz; yeni bir uygulama çıktığında doktor doktor gezerler. Bodrum'da tatil yapan kokoş bir arkadaş grubum var. Her biri 30'lu yaşlarda; güzellikleri ve iddialı tavırlarıyla cemiyet davetlerinin aranan yüzleri. Bu grup, Eylül ayında hep birlikte Los Angeles'a uçuyor. Kardashian Ailesi'nin doktoru olan Dr. Simon Ourian'dan randevu almışlar. Dr. Simon, Kardashianların popolarına ve yüzlerine neştersiz estetik yaparak adını duyurmuş, Hollywood yıldızı gibi bir doktor. Kendisi estetikte bir numara.
Ancak elinizi kolunuzu sallayarak bu ünlü doktorun kapısını çalamıyorsunuz; aylar öncesinden randevu alıyorsunuz ve kredi kartı bilgilerinizi verip 500 dolarlık ön ödeme yapıyorsunuz.
Ayak bastı parası olarak bu ücreti ödüyorsunuz, randevunuza gidemeseniz bile kartınızdan para çekiliyor. Şimdi ne mi olacak?
Eylül ayında etrafta bol bol Kardashian poposu ve yüzüne sahip kadınlar göreceğiz.

PORTEKİZ'DEN EV ALMA TRENDİ: Türk halkı geçtiğimiz hafta çok büyük bir sınav verdi. Farklı ideolojilere sahip olanlar bir araya geldi, fikir ayrılıkları ortadan kalktı, birliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek bir beden olup sağlam bir iradeyle karşı konuldu.
'Helal be, ne kadar da güçlüymüşüz biz' dedik. Bir de yaşananlardan korkanlar, 'Daha fazla burada duramayacağım' diyenler var. Pazar günkü yazımda bu kişilerden bahsetmiştim, hemen ardından bir tanıdığıma rast geldim. Onun da firar edesi, kaçası varmış buralardan. Portekiz'de, İspanya'da ev alıp, oturma izni sahibi olup vatandaşlık alacakmış.
Portekiz'de 500 bin Euro'ya ev alıp üç-dört ay içinde oturma izni çıkartabiliyormuşsunuz.
Ben bu kafayı anlamıyorum; bırakıp gidilir mi bu topraklar ya? Bak ne güzel birlik olduk, hainlere karşı durduk, şimdi nereye gidiyorsun?
Kriz anında kaçmayı düşünenler bence bu fikirlerini gözden geçirmeli. Biz birlikte daha iyiyiz ve daha güçlüyüz. Bir hafta bile başka bir ülkeye gitsem, özlüyorum ve geri dönesim geliyor. Başka bir kültürde, başka bir dilde yaşamak bana göre değil arkadaş...

VIETNAM YEMEKLERİ BODRUM'DA: Vietnam mutfağını bize tanıtan Şef Christopher James Maxwell'in yemeklerine, İstanbul'daki Cochine isimli mekanından aşinaydım. Ancak ünlü şefin uzun zamandır sesi soluğu çıkmıyordu.
Sonradan anladım ki, o da dünya trendlerine uymuş ve yemeklerini pop up etkinliklerle meraklısına sunmaya başlamış.
Geçtiğimiz günlerde Bodrum'da La Cucina Italiana okurları için Avantgarde Hotel Yalıkavak'ta bir yemek düzenlendi. Şef Christopher James'in, otelin executive şefi Ulaş Morkoç ile birlikte hazırladığı Vietnam usulü yaz ruloları ve Vietnam stili karamelize karidesleri enfesti. La Cucina Italiana dergisinin, 'özel şef geceleri' düzenleyerek Türkiye'nin en iyi şeflerini farklı mekanlara taşıma fikrini de sevdim. Bakalım bir sonraki sürpriz isim, hangi mekanda karşımıza çıkacak?
Unutmadan, sanatseverlerin ilgisini çekeceğini düşündüğüm 'Voyage' isimli sergi de 30 Eylül'e kadar otelde sergileniyor. Sergide, yedi farklı sanatçının eserlerini görebilirsiniz.

ISIRMALI MASAJ: Yerli ünlüler sessizliğe bürününce, ben de biraz Hollywood magazinine göz atayım dedim. Geçtiğimiz haftalarda, Hollywood'un hacamat tekniğine merak sardığını yazmıştım. Şimdiyse dergilerde yeni bir masaj tekniğinden bahsediliyor. Okuduğumda gözlerime inanamadım; Kanye West ve Katy Perry, ısırmalı masaj yaptırıyormuş. 'Yok daha neler!' diyeceksiniz ama bu, kan dolaşımını hızlandıran ve hacamattan çok daha faydalı bir yöntemmiş. Saati 150 dolara yapılan ısırmalı masaj trendi, yakında ülkemize de ulaşırsa hiç şaşırmam.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA