Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Alışveriş süreleri kısaldı

Yapılan bir araştırmaya göre; pandemiden dolayı alışveriş süreleri kısalmış. Aileler de artık alışverişte kalabalık olarak AVM'lere gitmiyor. Aileden bir kişi, haftada bir gün alışverişe gidiyor ve kısa sürede tüm ihtiyaçları toparlayıp çıkıyor. Zara, H&M gibi mağazalarda ise kabinlerde kıyafet deneyen sayısı yok denecek kadar az. Kasa önlerinde o telaşlı, ittirmeli anlar da yaşanmıyor. Mağazada dolanmayı psikolojik bir terapi olarak gören alışveriş bağımlıları bile göz ucuyla birkaç dakika içerisinde yangından mal kaçırırcasına ürün seçip kasaya koşuyorlar. Çalışanlar da artık meslek değişimine gitmek istiyor, "Bu işin eski keyfi kalmadı" diyorlar.

BOĞAZ'IN FAVORİSİ

Şimdi size Boğaz hattının en popüler adreslerinden biri olan bir mekandan bahsedeceğim... Les Ottomans'ın içindeki Müstesna. Ocakbaşı keyfi, müzikli eğlencesi ve ortamı ile şu sıralar ünlü isimlerin uğrak adresi. Gökhan Şafak'ın sahibi olduğu mekanda Arda Turan'dan Mustafa Ceceli'ye birçok isme denk gelebilirsiniz. Tek yerde geceyi bitireyim diyenler için ideal mekanın favori akşamı da pazar. Yemeğe yer bulamasanız bile bar kısmına mutlaka uğrayın. 'Boğaz hattında nereye gidilir?' sorusunun bu sezonki cevabı bu mekan. Bugüne alternatif program arayanlara önerilir.

Bahşiş konusuna artık bir çözüm gelsin!
Online alışveriş ve yemek sitelerinde, hatta taksi uygulamalarında bahşiş butonuna basabiliyorsunuz. Ancak mekanlar hâlâ bu konuda bir çözüm üretmemiş. Kartla temassız ödeme yapsanız bile bahşişi garsonlar nakit olarak ödemenizi istiyor. Uzun zamandır, özellikle korona sürecinde nakitle gezmeyen benim gibiler için de bu bir sorun teşkil ediyor. Bahşiş konusunu hesap içerisine dahil etseler. Çok uzun süredir yurt dışında olan bu sistemi adapte etmek çok zor olmasa gerek.

Fenomenler gönderilen hediyeleri satıyor
Markalar, birçok ünlü isime, blogger'a, sosyal medya fenomenine ürünlerini gönderiyor. Ayakkabıdan kozmetik ürününe kadar akla gelecek tüm yeni ürünleri ilk onlar deneyimliyor. Peki onlar ne yapıyor? Gelen ürünleri satışa çıkarıyor. İkinci el ürün satan sitelerde bu öve öve bitiremedikleri ürünleri görebilirsiniz. İletişim stratejilerinde dikkat etmeleri gereken bu durumu markalara hatırlatmak istiyorum

Rus tırnak sanatçıları Türkiye'de
Son dönemde tırnaklarla ilgili bakım merkezleri açmak çok moda oldu. Nişantaşı'nda adım başı bu merkezlerden var. İçeri girdiğiniz an adeta uzay üssüne giriyor gibisiniz. Tırnak üstüne şekiller çizerek Instagram'a malzeme olacak görseller çıkaran bu stüdyolarda çalışanların çoğu Rusya'dan. Bu konuda Ruslar iyi olduğu için ve bizim Türkler de bu işe merak sardığı için tırnak sanatçıları Rusya'dan akın akın İstanbul'a geliyormuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA