Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Instagram konserleri devam ederse müzik çöker

Geçtiğimiz hafta sanatçıların sosyal medya üzerinden yaptıkları canlı yayınlar nedeniyle müziğin dijital platformlardaki dinlenme oranının yüzde 30 düştüğünü yazmıştım. Bu konu ve son olarak Instagram'a eklenen müzikler hakkında DMC Genel Müdürü Samsun Demir'in görüşlerini aldım...
Sanatçıların canlı yayınlar yaparak müziğe zarar verdiklerini dile getiren Demir, şunları söyledi: "Sanatçılar bunu bilinçsiz yapıyor. Ana mecra Youtube kanalları üzerinden değil de, başka mecralarda yapılan canlı yayınlar; Youtube kanalındaki reklamların kaymasına neden oluyor. Yani reklam gelirleri düşüyor, bu hem sanatçıya, hem de yapımcıya zarar getiriyor. Sanatçılar bu karantina günlerinde müzik için yararlı bir şey yaptıklarını düşünüyorlar, iyi niyetli olduklarını zannediyorum, bu durumdan bihaberler. Buradan açıklayayım; Youtube kanalları üzerinden bu canlı konserleri versinler. Reklam geliri başka mecralara kayarsa müzik sektörü çöker. Sevgili sanatçı arkadaşlarıma canlı yayınlarını bu yolla yapmalarını tavsiye ediyorum."
Uzun yıllardır müzik sektöründe başarılı yöneticilik yapmış Samsun Demir'e ben de katılıyorum, hemen hemen her sanatçının kanalı var. Müzik sektörünü yaşatmak için Demir'in bu tavsiyesinin dikkate alınması gerektiğini belirtiyorum.

STÜDYOLARINI EVE TAŞIDILAR
Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok sanatçı evlerinden şarkı üretmeye devam ediyor. Tabii ki; bu isimlerin başında şarkıların mimarları aranjörler var. Aralarında iki-üç ismin evlerinde zaten stüdyoları vardı. Ancak bu salgın hastalık nedeniyle tam teşekküllü bir şekilde stüdyolarını evlerine taşımış isimler hiç az değil. Pek çok hite imza atan Mustafa Ceceli'nin evde stüdyosu vardı. Ozan Çolakoğlu da stüdyosunun eksik olan cihazlarını eve taşımış. Aranjör Febyo Taşel, Ozan Doğulu, Bahadır Tatlıöz, Emirhan Cengiz, Erhan Bayrak da müzik stüdyolarını evlerine taşıyan isimler arasında. Geçtiğimiz hafta da belirtmiştim; bu korona günleri önümüzdeki günlerde çıkacak yeni şarkılara gebe.

Onur Can şarkılarıyla yaşıyor
Koray Güler'in yeni teklisini 'Çilingir' müzikseverlerle buluştu. Şarkıyı dinleyip söz yazarlarını incelediğimde gözüme çarpan şey tabii ki iki yıl önce kaybettiğimiz Onur Can Özcan ismi oldu. Geçtiğimiz yıl sevgili Merve Özbey'in seslendirdiği ve yılın en çok dinlenilen parçası 'Yaramızda Kalsın' adlı şarkının da sahibi Onur Can... Genç yaşta kaybettiğimiz Onur Can yaptığı şarkıları ile yaşıyor. Koray Güler de 'Çilingir' adlı şarkısı ile bir sanatçının hiç ölmediğini göstermiş, parçayı da inanılmaz güzel yorumlamış. Onur Can'ı anarak anne ve babasına da teşekkür etmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA