Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Sonbaharın keyfi toprak tonlarıyla çıkar

Yaz ne kadar hızlı geçti, değil mi? Marin havasını, tropik desenleri ve kocaman canlı çiçekleri geride bıraktık. Ama biz 'Her mevsimin tadı başka' diyor; nefti yeşiller, soluk maviler ve pembelerin yanı sıra, sonbahar doğasının mis gibi kahve tonlarını içimize çekiyoruz. Gardırobumuzda; kızıla bakan kahvelere, tabalara ve toprağın tüm tonlarına yer açmanın tam sırası. Ee tabii, üstüne bir de kahve içmenin...
Tümden aynı rengi giymek ya da birbirine yakın tonları bir arada kullanmak, son iki sezondur çok moda. Bunu hatırlatarak, sonbahar stilinizde yapraklara ve soluk tondaki çiçeklere yer vermenizi şiddetle öneriyorum. 'Sonbaharda toprak renkli bir trençkot yeter' diyorsanız, oversize kesimlere ya da ceket havasındaki kısa trençkotlara yönelmelisiniz. Bunun yanı sıra deriler yine revaçta ve bomber ceketler kesinlikle çok hit.
Botlarda; trendy bir görünüm için bilekte biten modelleri ve dizüstü çizmeleri tercih edebilirsiniz. Romantik bir görünüm için babetler, sportif bir tarz için espadriller, klasik şıklık içinse loafer'lara yönelebilirsiniz.
Çanta mı? Çanta konusunda seçenek çok... Küçük ebatlı modellerle sezonun trendini yakalayabilirsiniz.
Çantanızı takma şeklinize göre de stilinizi ortaya koymanız mümkün. Mesela; mini çantanızın askısını kısaltarak, göğüs altı hizasına gelecek şekilde yanda ya da önde takarsanız sezonun 'o kız'ı siz olabilirsiniz, benden söylemesi.
Pantolonlarda ise yine yüksek bel ve kısa paçaların hakimiyeti tam gaz devam ediyor. İster İspanyol, ister boru olsun; muhakkak kısa paçalı olsun. Şal mı, kesinlikle evet! Boynunuza dolayacağınız ya da omzunuza atacağınız bir şal, havanızı anında değiştirecek ve sonbahar stilinizi belirginleştirecek.
Gözlük konusuna gelince... Tıpkı koruma faktörlü güneş kreminiz gibi yaz-kış yanınızdan ayırmayacağınız, sonbahar havasına uygun açık renk camlı bir gözlükle stilinizi tamamlayabilirsiniz.
Ve bence, bir şemsiye de şart...

TAZE TAZE
Instagram'da 22 milyon takipçisi olan model ve stil ikonu Gigi Hadid, MaxMara'nın yeni çantası BoBag'i defileden önce herkese sosyal medyadan tanıttı.

MODA DOLU HAFTALAR
New York, Londra, Milano, Paris derken;
11-15 Ekim'de Zorlu Center'da gerçekleşecek olan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'u iple çekiyoruz! 2017 ilkbahar/yaz koleksiyonlarını görüp trendler ve tasarımlardan ilham almak için yola çıkacağız. Tüm detayları da sosyal medyada an be an paylaşacağız elbette. Ben en çok, defileleri izleyecek olan konukları merak ediyorum.
Kim, nasıl giyinmiş ya da giyinememiş göreceğiz.
Geride bıraktığımız New York, Londra ve içinde bulunduğumuz Milano Moda Haftası'nda, stil ikonlarının fazlasıyla toprak tonlarını tercih ettiğini gördüm. Bu yıl moda haftalarında, detaylarda ya da bütünde mutlaka ten rengi ve toprak tonlarına yer verildi. Belki birilerine ilham kaynağı olur...

STİL ZOOM

KENDALL JENNER
Geçtiğimiz günlerde New York sokaklarında objektiflere takılan güzel model Kendall Jenner'ın sokak stili, sonbahar ruhuna çok uygun.
Kalem eteğini, beyaz asimetrik bluz ve bilekte biten botlarla tamamlayan Kendall'ın yerinde olsam; şapkayı ya da choker kolyeden birini tercih ederdim. İkisini birlikte kullanmak, biraz kafa karışıklığı yaratmış. Üzerindekileri nereden aldığına gelince...
Tişört 68 dolar, etek 168 dolar, bot 199 dolar; hepsi Kendall &
Kylie marka. Şapka Saint Laurent 595 dolar, kolye Zimmermann 550 dolar, çantası ise Gucci.

RIHANNA
oversize kazağı ve kahve tonlarındaki bol paçalı pantolonuyla Los Angeles'ta görüntülenen Rihanna, muhteşem bir ahenk yakalamış.
Üzerindeki parçalar, birbiriyle kusursuz bir uyum içinde.
Aslında bu, Rihanna için şaşırtıcı bir durum.
Saçındaki Rapunzel etkisi de dikkatlerden kaçmıyor.
Kazağı Acne Studios 360 Euro, pantolon The Row 1080 Euro, çanta Louis Vuitton 1350 Euro.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA