Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Sosyal medyada Korona patlaması

Son aylarda dünyanın tek gündemi olan koronavirüs her yeni günde farklı gelişmeler yaşatıyor. Salgının her ülkeyi, her sektörü, her kesimi etkilediği kaçınılmaz bir gerçek. Hal böyle olunca sosyal medyadaki ünlüler dünyası da evde kalan herkesin bol bol vaktini aldı. Bakalım bu hafta neler olmuş…
Rihanna, koronavirüs mücadelesi için 5 milyon dolar bağışladı. Bu parayla sağlık çalışanlarına ekipman sağlanacağı, yoğun bakım üniteleri kurulacağı ve yerli topluluklara destek olunacağı açıklandı. Rihanna'nın arkasından gelen isimler 1'er milyonla Kylie Jenner ve Angelina Jolie oldu. Bizde de sosyal medya fenomeni ünlü şef Burak Özdemir'in sahibi olduğu CZN Medeniyetler Sofrası restoranı depolarını boşaltarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Ayrıca kilo kilo mamayla sokak hayvanlarına da destek oldu. Takdir ettik.

SAKIN OL ŞAMPİYON
Hacı Sabancı, Boğaz manzarası eşliğinde kondisyon bisikletine binerken fotoğraf paylaştı. Bir takipçisinin kendisini dışarıda olduğunu sanarak yakınmasına da "Sakin ol champ evdeyim" cevabını verdi. Bu cevap kısa sürede sosyal medyanın damarlarında hızlıca yayıldı. Eleştiri de aldı, Hacı'ya hak verip eğlenen de. Hatta kendi evinden #Sakinolchampevdeyimchallenge etiketiyle fotoğraf yayınlayan da…
Challenge yapmayan kaldı mı? İlk başlarda sporla ilgili olanlar başladı. Daha sonra spordan yorulan ve sıkılan insanımız kitap, film, dizi önermeye devam etti. O da bitince geçmişten fotoğraf paylaşma challenge'ları başladı.
Canlı yayın demişken Sıla'ya da değinmek istiyorum. Canlı yayını bittikten sonra kamerayı kapatmadan 'Oh nihayet bitti' der gibi bir hareket yaptı ve sonra yayının bitmediğini fark ettiği anki yüz ifadesi gündem oldu. Görüşler ikiye bölündü: 'Yapmasaydın, mecbur değildin, işte senin gerçek yüzün' diyenler ve içinde benim de olduğum; 'Her yayın streslidir, bitince rahatlamak istersin. Bu da öyle bir durumdur' diye düşünenler. Her şeyden öte Sıla'nın mimikleri komik ve tatlıydı. Şahan Gökbakar bize katılmamış ve sayfasında ağır bir şekilde ti'ye almış Sıla'yı.
Jennifer Lopez ve ailesi Tiktok fitilini yakan isimlerdi. Öyle ki bu boş zamanlarda ben bile merak edip denedim. Şimdi herkes çocuğu, kedisi, sevgilisi, hayatında kim varsa deli gibi Tiktok paylaşıyor.
Virüs kral, prens dinlemiyor. Prens Charles'ın testinin pozitif çıkması, virüsün kimseyi ayırt etmediğinin de en açık ve net örneği. Söylentiler ise Charles'a virüsün geçtiğimiz hafta bir arada vakit geçirdiği, el sıkıştığı ve testi pozitif çıkan Monako Prensi'nden bulaştığı yönünde. Kraliyet aileleri de en zor günlerini yaşıyor.
Slovakya Cumhurbaşkanı, başbakanlık görevini Igor Matovic'e verme törenine fuşya bir elbiseyle katıldı. Konu elbisenin tasarımcısı, şekli, kumaşı şıklığı değildi. Aynı kumaştan taktığı maskesi çok konuşuldu. Altında muhtemelen tıbbi maskesi var ve kumaş onun üzerini örtüyor. Peki gerek var mı? Tartışılır. Ne olursa olsun kadınlar şıklıklarından ödün vermek istemiyor.

Global bir sorun yeni iş kolları doğuruyor

Ünlü komedyen ve program sunucusu Ellen DeGeneres, programına, evinden dünyaca ünlü isimlerle yaptığı telefon bağlantılarıyla devam ediyor. Paylaşımları milyonların ilgisini çekti. Aklıma şu soru geliyor: Bir global sorun yeni iş modellerini de beraberinde getirecek mi? Zamanla bu durum nereye gidecek ve kalıcı olacak mı?

Canlı yayın akımları başladı

Yalın'ın evinden verdiği konserle başlayan Instagram canlı yayın konserlerinin sayısı hızla arttı. Bir canlı konserden çıkıp aynı anda bir başka canlı konsere geçebilmek müzik severlere çok farklı deneyimler yaşatıyor. Konserlerle başlayan canlı yayın akımı diğer ünlülere ve fenomenlere de virüs gibi sıçradı. Yemek, makyaj, sohbet, parti alanlarında yüzlerce yayın her an Instagram story'de.

Türk ezgileriyle dans eden ABD'li

Jensen Ackles, karantina günlerinde çocuklarıyla birlikte bildiğimiz 'Tek tek basaraktan' türküsüyle çok eğlendiği görüntüleri paylaştı. Eşinin geleneksel müziklerle ilgili olduğunu ve çok büyük arşivinden bu albümü seçtiklerini söyledi. Türk ezgileriyle Amerikalı bir oyuncunun dans etmesini oldukça sempatik buldum…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA