Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Fenomen Pati

Size pandemi döneminde özellikle modaya tutkun kadınların iç sesine tercüman olan çok ama çok tatlı Kanadalı Tika The Iggy'den bahsedeceğim. 'I love it' (Bunu sevdim), 'I couldn't wear it' (Bunu giyemedim) diyerek giymek için aldığı en marka kıyafetlerini gösteren ama hiçbirini pandemi yüzünden giyemediğini ifade eden şeker mi şeker bir köpek.

Tika bu videosuyla sosyal medyada viral oldu ve Tiktok'ta o kadar çok izlendi ki adeta bir fenomen haline geldi. Aynı zamanda kendisinin Instagram'da 792 bin takipçisi var! Seslendirmesini Lorena Pages'in yaptığı bu tatlılık, Vogue'un bile dikkatini çekti ve Instagram sayfalarında paylaşıp, 2021 yaz sezonu için stil tüyolarını sordukları bir yazı hazırladı. Bu aralar sosyal medyada zamanında heyecanla alınan ama ne davete, ne de bir partiye gidilemediği için giyilemeyen giysileri göstermenin en iyi yolu Tika The Iggy'nin seslendirmesiyle çekilen videolar oluyor.

YILIN DESENİ BİZE DE GELDİ

Marine Serre markasının hilal ay deseni 2020 yılına damgasını vurdu. Bu orijinal desenin trendleşmesiyle ne leoparı, ne zebrayı, ne de başka desenleri konuşabilir olduk. Neredeyse her ünlünün üzerinde gördüğümüz bu desen, geride bıraktığımız senenin en çok giyileni olmakla kalmayıp aynı zamanda en çok bahsedileni de oldu diyebilirim. Bu markanın bu desenini tercih eden yabancı ünlüler arasında Beyonce, Kylie Jenner, Adele, Dua Lipa gibi isimler var. Bizden ise ilk ünlü influencerlarımızdan Cansu Akın'ın üzerinde görüldü. Sonrasında da Aleyna Tilki, yılbaşı için yaptığı canlı konserinde giydi. 2021 boyunca daha birçok ünlümüzün üzerinde göreceğimize eminim.

YENİ 'IT' ÇANTA

Versace'nin La Medusa isimli yeni çanta modelinin Mert Alaş ve Marcus Piggot ile gerçekleştirdiği çekimleri sosyal medyada fırtınalar estirdi. Çantanın siyah modeli klasik bir şıklıkta olsa da, neon renklerdeki zincir askıları sıradan diyebileceğimiz modele nefis bir dinamizm katmış. Çekimlerde sadece çantaları çekmek yerine ünlü modellerle sunmayı tercih eden Versace, modellere de çantanın rengine ve enerjisine uygun görünümler vermiş. Modeller arasında Hailey Bieber, Kendall Jenner ve büyük beden manken Precious Lee gibi isimler var. Oldukça ses getiren bu çantayı yakında sevdiğimiz tüm influencerlarda görmeye başlarız.

DİJİTAL SANAT DEVRİ

Her şeyin dijitalleştiği günümüz dünyasında artık sanat da dijital platformda! Geçtiğimiz günlerde Zorlu PSM'nin Youtube kanalında Shakespeare'in 'Hamlet'i ve Anton Çehov'un 'Martı' eseri yayınlandı. Seçilen oyuncular ve oyunculuklar tek kelimeyle insanı mest ediyor. 'Hamlet' oyununda Damla Sönmez'in kostümü Viktorya dönemlerinin modernleşmiş çizgisiyle çok başarılıydı. Aynı şekilde Martı'nın kostümleri de dönemi çok iyi yansıtıyordu. Sorun diyebileceğim tek unsur, eserlerin süresinin çok kısa olması. Pandemi ve karantinayla geçen günlerimizde böyle özenilmiş işlere ve sanata kolayca ulaşabilmek mutluluk verici.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA