Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hayvan dostlarımız için özel ekip

Geçtiğimiz hafta 81 ilin emniyet müdürlükleri bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği'ne bağlı ekipler kuruldu. Çevre ve doğa ile hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadele etmesi amacıyla kurulan ekipler, görevleri kapsamında; sahipli hayvanları öldüren veya yaralayan, hayvanları zehirleyen ve onları dövüştüren kişilere yönelik işlem yapıyor.
Bu ekipler, hayvanlara eziyet çektiren kişiler ve pitbull gibi tehlikeli cins hayvanları besleyen kişiler hakkında da idari işlem yapacak. Gerekli görülmesi halinde bu kişilere ait hayvanlara, korumaya alınmak üzere el koyulabilecek. Aynı ekipler sokak hayvanları için kentin çeşitli noktalarına da su ve mama bırakacak.
Güzel haber. Böylece hayvan dostlarımıza yönelik şiddetin daha çabuk önüne geçilecek. Normalde bu işleri zabıta yapmalı ama halk zabıtayı dinlemiyor! Asıl merak ettiğim, tehlikeli davranışlar sergileyen pitbull cinsi köpeklere görüldüğü yerde el koyulacak mı?

Transfer haberleri
Transfer sezonu tam gaz devam ediyor. Gönderilenlerin hepsi bidon! Yeni gelenler ise süper! Her sene aynı hikaye. Tek eksik, rahmetli Korkut Göze'nin 'transferin gözdeleri' yazıları.
Göze, taraftarı biraz havaya sokar, umut aşılardı ama şimdiki haber ve yorumlar çok abartılı. Artık her türlü veri bir tık ötedeyken sıradan futbolcuları büyük yetenek diye lanse etmek, taraftarı gerçeklik duygusundan uzaklaştırıyor!

Psikolojik şiddet!
Sibel Can "Sibel Can kilo aldı, kilo verdi. Sanki bunu yazanlar, bunu diyenler kilo alıp vermedi. Tüm kadınlara yapılan, üstelik kadın bedeni üzerinden yapılan psikolojik şiddete ben de maruz kaldım" diyerek kendisiyle ilgili yapılan haberlerde ayrımcılık yapıldığını iddia etmiş.
Önceleri bu haberler Sibel Can'ın hoşuna gidiyordu sanırım. Çünkü sürekli gündemde kalıyordu ve her yeni albüm öncesi zayıfladığına vurgu yapan fotoğraflar ve açıklamalar paylaşıyordu! Bu diyet haberlerinden artık gına gelmişti, sanki Can hayatı boyunca diyet yapıyordu. Bir süre sonra bu haberler yüzünden Can'la dalga geçilmeye başlandı. Bazı abartılı espriler psikolojik şiddete yol açmış olabilir ama bu haberleri başlatan Sibel Can'ın kendisiydi!

Ağrı Dağı Moda Haftası
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ünlü mankenlerin katılımıyla düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show 2020-21 Kış Kreasyonu Dijital Platform Defilesi, Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi'nin bulunduğuna inanılan alandaki çekimlerle tamamlandı. Deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte, saman yığınlarıyla süslenen Ağrı Dağı manzaralı doğal sahnede düzenlenen defileye, ünlü mankenler Wilma Elles ve Didem Soydan da katıldı. BİLİM

KURGU FİLMİ GİBİ
50'den fazla ülkede dijital platform üzerinden yayınlanacak defileden medyaya düşen ilk görüntüler etkileyici. Fonda heybetli Ağrı Dağı, saman ve ot yığınları arasında uzayıp giden pembe bir halı, tepede uçan dron'lar, tek tekerlekli kaykay'ın üzerinde çekim yapan kameraman ve alımlı modeller... Sanki minimalist bir bilimkurgu filmi atmosfer yaratılmış. Defilenin amacı Ağrı'nın doğal güzellikleri ve kültürel değerlerinin uluslararası mecrada tanıtılmasıymış. Bence bu tanıtım şimdiden yapıldı ama devamı gelmeli. Zaten Covid-19 salgını yüzünden kapalı alanda defile büyük risk! Hazır böyle sıra dışı bir konsept geliştirilmişken, Ağrı Dağı moda haftası düzenlense, geleneksel hale getirilse güzel olmaz mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA