Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İBB ‘tuzlama’yı çorba adı zannediyor!

Bir hafta öncesinden "İstanbul'a kar geliyor" diye haberleri yapıldı. Pazar günü beklendiği kadar yoğun bir kar yağışı olmadı. Ancak pazartesi sabahı iki-üç saatlik kar yağışı trafiği felç etmeye yetti! Birçok yol kapalıydı, ana arterlerin kapanması, trafiğin felç olması ise İstanbullu'yu isyan ettirdi. Sürücüler de zor anlar yaşadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yolları yeterince tuzlama yapmamakla ve kar küremede geç kalmakla eleştirildi. Bir görevlinin elle tuzlama yapması ise yolda kalanları isyan ettirdi. Sosyal medyada "Öyle olmaz, tuzu Nusret gibi ufala, daha tesirli olur" diye espriler yapıldı. İşte İBB'yi eleştiren yorumlardan bazıları:
■ "Daha hayvani kar yağışları gördüm ama Mecidiyeköy E5'in durduğunu ve tuzlama aracı olmadığını hiç görmedim..."
■ "Senelerdir İstanbul'da bilmem kaç kere kar görmüşümdür, E5'i hiç bu sabahki kadar rezil görmemiştim. Yakın zamanda o 2017 kışı ve Galatasaray-Juventus maçını erteleten 2013 kışını da katıyorum bak; ki onlar bundan şiddetliydi."
■ "İBB 'tuzlama'yı çorba adı zannediyor."

BAŞKAN İSRAFA KARŞI!

■ "Sabah Avcılar ilçesinden çıktım, yollar buzdu. Ya kaza yapacak ya da geri dönecektim. Zor zahmet Başakşehir'e ulaştım. Mahalle aralarının ana geçişleri bile pırıl pırıldı... Sonra Büyükşehir'e ait alana girdim. Vatan Caddesi bile tuzlanmamıştı. Burada partizanlığa gerek yok. Bu sabah İBB ve Avcılar Belediyesi rezildi. İşin doğrusu bu."
■ "Yahu bu şehir buz devrine girmedi, günlerdir bas bas 'geliyor, geliyor' diye bağırılan yağış geldi sadece. Bir de hakikaten şiddetli yağsaydı kim bilir ne olacaktı..."
■ "Sokağa çıkma yasağı bitti şu an, İstanbul'un durumunu bilen var mı? Ben söyleyeyim; tuzlama araçları dahil bir hizmet yok, yollar bitik."
■ "Belediyecilik hakikaten tecrübe işi."
■ "Başkan israfa karşı. Acaba nerede, kayak tesislerindedir şimdi."

***

KONTAĞI ÇEVİRMEDEN KAPUTA VUR!

Beklediğimiz kar sonunda geldi, barajlar doluyor, çocuklar mutlu ama hayvan dostlarımız endişeli! Köpekler, kediler, kuşlar vs. dışarıda ne yemek, ne de içecek su bulabiliyorlar. Havyan dostlarımız için evlerimizin önüne, kaplarda yemek ve su koyalım. Bir de kediler soğukta arabaların kaputlarına giriyorlar. Lütfen arabanızı çalıştırmadan önce kaputa vurun.

***


MAYMUN KUYRUĞU SAKALI

Sakalına 'maymun kuyruğu' şekli veren erkekler fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyor. 'Maymun kuyruğu sakal'ı trend olur mu bilmem ama pandemide erkeklerin canının fena sıkıldığı belli oluyor.
Bu atraksiyonlar hep sosyal medyada dikkat çekmek için yapılıyor! Normale döndüğümüzde 'maymun kuyruğu sakal'ı da unutulur gider. Sakalın da bir asaleti var!

***


KÖPEK SÜRÜLERİ

İzmir-Konak'ta sahilde yürüyüş yapan biri yabancı uyruklu iki kadın, 15 dakika arayla sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Yaklaşık 15 köpeğin saldırdığı Aslıhan Copper (41) korkudan denize atladı, canını zor kurtardı. İspanyol kadın ise ayağından ısırıldı.
Hep yazıyoruz; köpek dostlarımızı çok seviyoruz ama İzmir'in orta yerinde 15 köpeğin sürü halinde insanlara saldırması anormal bir durum.
Gelişmiş ülkelerde böyle olaylar yaşanmaz. Köpeklere zarar vermeden bu sorun çözülmeli.

***


GELMEZ DEDİĞİ GELİYOR!

Alex de Souza için "Fenerbahçelileri kandırmayın Türkiye'ye gelmez" diye yazan Fatih Altaylı, benzer bir yorumu Mesut için yapmış ve "Mesut'un haftalık aldığı para 350 bin sterlin. Fenerbahçe'ye niye gelsin?" demişti.
İkisi de Fenerbahçe'ye geldi. Altaylı şimdilerde Fenerbahçelilerin en büyük espri konusu!
Rica etsek hazır İspanyol basını Fenerbahçe'ye gidebilir diye haber yaptığı Eden Hazard için de Altaylı "Gelmez" diyebilir mi?

***


MARKETLER BÖLÜM 2

Dünkü market yazım büyük ilgi gördü, birçok internet sitesinde haber oldu. Sosyal medyada eleştiren de, 'ZİMTÖ: Zincir marketler terör örgütü' diye espri kasan da oldu.
Mail atıp "Daha dün hanım marketten dönmüş, evde ateşten kıvılcımlar saçıyordu. Sütü peyniri misal veriyor, böyle bir artış olmaz diye odaları inletiyordu. Hay sizin elinize kalemize sağlık" diye hak veren de oldu.
Beni asıl şaşırtan yazımı paylaşan muhalif sitelerin sosyal medya hesaplarında yapılan yorumlar oldu. Her olayda faturayı hükümete çıkaran muhalifler bile marketlerin yaptığı anormal zamlara isyan ediyor!
Özetle bu sorun ciddi!

***


ZEKİ ABİ'NİN VARDIR BİR BİLDİĞİ!


Usta yönetmen Zeki Demirkubuz "Aşk; kendine dönük olarak acı çekmek, ötekine dönük olarak acı vermek arzusu taşır" diye tweet attı, ortalık karıştı.
"İşte böyle acıyı yücelten romantik laflar edilince kadına şiddet artıyor" diyen oldu, "Zeki Bey de benim gibi ne yaşasa onu kural sanıyor" diyen de...
"Bu görüşe karşı çıkanlar henüz aşık olmamışlardır. Hele bi olsunlar, sonra bi daha konuşuruz" diye iddialı yorumlarda bulunanlar da vardı.
Aşk, bir tarifi olmayan karışık bir mevzu. Kişiden kişiye değişen, bazısı için büyük acı, bazısı için ise romantik filmler gibi bir şey.
Ama kendi adıma şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Demirkubuz'un 'Masumiyet' ve 'Kader' filmleri başyapıttır ve orada işlenen aşk teması dibine kadar gerçektir.
Aşk bazen; 'Kader'deki 'Bekir' karakteri gibi akşam İstanbul'dayken sabah gözünü açtığında kendini karlarla kaplı Kars'ta bulup sevdiğin kadına "Herkesin inandığı bir şey vardır bu hayatta. Benimki de sensin" demek gibi bir şey.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA