Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Online eğitim ve çocuklar

Yeni kuşaklar, çocuklar, çocuklarımız eğitim hayatlarına adım atarken ve bu yolda küçük adımlarla ilerlerken yeni dünyanın imkanlarını sonuna kadar kullanıyorlar. 2020 yılının en büyük derdi olan pandeminin de etkisi, bu imkanlarla çocuklarımızın eğitimini devam ettirmesini sağlıyor. Sanayi devriminden bu yana teknoloji vücudumuzun bir uzvu haline gelmişken çocuklarımızın teknoloji çağının içinde doğması, onların da bilişim alanındaki yeteneklerini gözler önüne seriyor. Online eğitim hayatının çocuklara kattıkları ise maalesef evlerimizdeki alanlar kadar sınırlı. Bunu unutmamak gerekli.

EVLERİMİZ SINIF OLDU
Eğitimde teknolojinin yeri ne kadar önemli olsa da çocuklarımızın eğitim sürecinde uygulamalı öğrenmek kadar sağlıklı bir yol var mıdır? Uygulama ile teknolojik altyapı harmanlandığında ne kadar güzel bir eğitim söz konusu olur oysa ki. Dünyaca ünlü şirketler, bakanlıklar ve kurumlar online eğitim altyapısı ile ilgili önemli atılımlar yapıyor. Bu yatırımların her çocuğa aynı seviyede etki edip etmediğini zaman gösterecek. Şimdilik minik birer sınıfa dönen evlerimiz ileride çocukların öz alışkanlıkları haline de gelebilir.
Online uygulamaların yanı sıra çocuğunuz için yetersiz görürseniz, ders sonrasında çocuğunuzla ekstra bir çalışma yapabilirsiniz.
İnternet hızınızı ve altyapınızı online derslerde aksilik olmaması adına yenileyebilirsiniz.

BİZDEN DAHA YATKINLAR
Teknolojik aletlerin kullanımlarını ailecek öğrenmek adına internet üzerinden çeşitli kısa eğitimler alabilirsiniz. Bu sayede teknolojik aletlerle çocuğunuz ile birlikte daha doğru yararlanabilirsiniz. Ona yardımcı da olabilirsiniz. Yalnız çocuklarımızın teknolojik aletleri kullanmaya bizden daha yatkın olduklarını da unutmayalım.
Evden eğitim göründüğü gibi kolay değildir. Bu süreci en iyi aileler bilir. Bu yüzden çocuğunuzun eğitim aldığı saat aralıklarını verimli geçirmesini ödülsüz bırakmayın.
Teknoloji ile yaşamlarımızı yoğurmamız ileride işlerimizi kolaylaştıracağımızın göstergesidir. Eğitimin çocuklarımız için sosyal bir süreç olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bu süreçte bilinçli olup çocuklarımızı kendi eğitimlerine yoğunlaştırmalıyız. Doğru eğitim, çocuklarımızı doğru yönlendirirsek mümkün olur.

ASTRO
GÜNDEM
Mars-Plüton karesi, Orta Doğu'nun bugünlerde yeniden hareketleneceğini işaret ediyor. 3 Kasım Salı günü gerçekleşecek olan ABD seçimleri öngörülemez karışıklıklara gebe… Kamuoyuna farklı haberler yansıyabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA