Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Hollywood uyuyor

Şüphesiz ki sinema hayatlarımızda çok özel yer tutan bir sanat dalıdır. Buna paralel olarak sinema sektörü de dünyada en çok rağbet gösterilen endüstrilerden bir tanesidir. 2020'nin ilk aylarından bu yana hayatlarımıza sirayet eden bu virüs, sinemayı da teğet geçmedi. Ülkemizde birçok sinema salonu kepenk indirdi, birçok set dağıldı, birçok proje, büyük yatırıma ve prodüksiyona rağmen ara vermek zorunda kaldı.

GÖSTERİMLER ERTELENDİ
Yapımcılar Kova çağına adapte olabilecek mi?
Merkezi Los Angeles'ta olan Hollywood da dünyada yaşanan bu salgından nasibini aldı. Öyle ki milyon dolarlar harcanan yapımlar durdu, gösterim tarihleri ertelendi, set çalışanları salgına maruz kaldı, çalışmak zorunda olanlar da ekstra saatler çalışarak ücretlerini alamadı. Bu gibi durumlar da hem sinema sektörünü, hem de bu sektör üzerinden geçimini sağlayan kişileri oldukça etkiledi. 'En yetkili yapımcısından, en ufak bir set amirine kadar etkilenen bu düzen ne zaman eski haline döner?' sorusu ise aceleci bir şekilde cevaplanmayacak türden.
Sanata büyük bir reset atıldı
Milyon dolar bütçelerle yapılan yapımlar, gişede kendilerine yer bulamayınca film sektörünün patronları da yatırım yaptıkları filmleri gelir sağlamak amacı ile dijital platformlara taşıdılar. Dijital platformlar bu noktadaki yükselişine bir mihenk taşı daha eklemiş oldu anlayacağınız. Büyük zarar etmektense küçük kar marjlarıyla işlerini çözmeye çalışan Hollywood yapımları bu şekilde filmlerini dünyaya izletmek istediler. Bu durum yeni açılan yayın platformlarıyla da devam edecek gibi.

VİZYON SORUNLARI
Film endüstrisinde hatırı sayılır bir yeri olan Hollywood, önemli yatırımlar yapılan ve çekimleri tamamlanan filmlerin yayın tarihleri konusunda da sorun yaşadı. Özellikle 2020'nin Nisan ayı itibariyle vizyona girecek birçok filmin 2021 yılının belirsiz zamanlarına ertelenmesi hem yönetmenlerin, hem oyuncuların, hem de yayıncı kuruluşların canını epey sıktı.

ZOR GÜNLER
2021'in yeni dünya düzeninde sinema salonlarının da çalışma şekillerinin değişeceğini düşünürsek gerçekten Hollywood'u alışılması zor süreçler bekliyor.

ASTRO GÜNDEM

Ay-Neptün kavuşumunda uzun süredir konuşmadığımız, gündemde olmayan bazı ünlü isimlerin hukuksal davaları gözler önüne serilebilir. Haksızlığa uğradığını düşünen ünlü isimler, kendilerini sosyal medya hesaplarından savunabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA