Gaziantep'te, koronavirüsten korunmak isteyen vatandaşların bağışıklığı güçlendiren; biber, kekik, nane, sumak, zencefil ve nar ekşisine ilgisi arttı. Doğal ürünlerin satıldığı çarşıda esnaf talebin artmasıyla ürünlerde yüzde 100'e varan fiyat artışına rağmen vatandaşların ilgisinin sevindirici olduğunu söyledi. Gaziantep'te geleneksel yöntemlerle hazırlanan biber, kekik, nane, sumak, nar ekşisi, salça, zencefil, tarçın gibi ürünlere ilgi, koronavirüs döneminde arttı. Gaziantep'te doğal ürünlerin satıldığı tarihi Almacı Pazarı'nda bulunan esnaf, koronavirüs salgını nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin doğal ürünlere yönelmesiyle satışlarının artmasından memnun olduğunu ifade etti. Koronavirüs salgın sürecinde beslenmenin çok etkili olduğunu ve yöresel ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Dahiliye Uzmanı Doktor Halil Kalli, "Koronavirüs sürecinde beslenmeden önce maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları çok büyük önem arz ediyor. Bu kurallara uyduktan sonra beslenme de çok önemli" diye konuştu. Almacı Pazarı esnafından Bülent Bilici ise vatandaşların koronavirüs sürecinde doğal ürünleri tercih ettiğini söyledi. Talep ile birlikte bazı ürünlerde fiyatların arttığını söyleyen Bilici, "Bu günlerde kekik yağı ve ada çayına yoğun rağbet var. Müşterilerimiz salgın dolayısıyla şu günlerde tamamen organik ürünlere yönelmiş durumda" dedi.