İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, hem pratik, hem de sağlıklı nefis bir davet menüsü hazırladım. Yaz sezonu neredeyse bitmek üzere, evlerimizde, bahçelerimizde yaz boyunca misafirlerimizi ağırladık ve sevdiklerimiz ile biraraya geldik. Hele ki bu yaz mekanlara gitmeye çekindiğimizden ev davetlerine daha çok yöneldik. Ben de çoğunlukla evde misafirlerime hazırladığım, hazırlığı hiç vakit almayan ve sunumu son derece hoş gözüken menümü sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
ÇİLEKLİ PRATİK TATLI
MALZEMELER
1 paket hazır beze
1 kase çilek
2 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
İçine rendelemek üzere bir miktar çikolata
YAPILIŞI: Çilekleri şeker ile pişirip soğutuyoruz. Servis tabağına önce bezeleri elimizle parçalayıp yerleştiriyoruz. Krem şantiyi sütle çırpıp içine çikolata rendeleyip servis ediyoruz.
BALLI HARDALLI SOMON
MALZEMELER
2 adet somon fileto
2 yemek kaşığı dijon hardalı
1 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı bal
3 diş sarımsak
yarım limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber,
maydanoz
biberiye
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi blenderdan geçiriyoruz. Somonların heryerini sosla kaplayıp streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Döküm bir tavada da pişirebiliriz
PANCAR CARPACIO
MALZEMELER
1 adet haşlanmış pancar
Yarım portakal
1 adet limon
3-4 dal dereotu
Burrata peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Taze karabiber
1 adet çili biberi
YAPILIŞI: Pancarları mümkün olduğunca ince dilimliyoruz. Portakal ve limonun suyunu sıkıyoruz, içine yarım doğranmış çili biberi, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırıyoruz. Pancarları sosun içine atıp elimizle harmanlıyoruz. Tabağa diziyoruz ve üzerine burrata peyniri parçalıyoruz. İnce kıyılmış dereotuyla süsleyerek servis ediyoruz. İdilika'nın yorumu: Burrata peyniri yerine suda mozzarella ya da bütçenize uygun, yakışacağını düşündüğünüz başka bir peynir de kullanabilirsiniz.