otohaber_logo
Haberler
Elon Musk müjdeyi verdi
SpaceX’in başında bulunan Elon Musk, sahibi olduğu Tesla şirketinin iOS uygulaması için geliştirilen iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi hakkında yeni bir duyuru yaptı. Tesla otomobil modelleri adına yeni bir dönem başlayacak.
Elon Musk müjdeyi verdi

Kullanıcı adı "Cybergrade" olan bir Twitter kullanıcısı, Elon Musk'tan bu güvenlik mekanizması hakkında bilgi vermesini talep etti. Kimlik yazılımının geçen yıldan beri geliştirildiğini ima eden "Cybergrade", Elon Musk'ın bu konu hakkında konuşmasını sağladı.

Shiftdelete'ın haberine göre Elon Musk, bu sistem için çok geç kalındığını ve bundan dolayı utanç duyduğunu belirtti. Güney Afrika asıllı iş insanı, bünyesinde SMS ile kimlik doğrulama sistemini barındıran bu yazılımın son kontrollerden geçirildiğini söyledi.

Tesla için üretilen iOS tabanlı uygulama, bir sürücüye otomobili ile ilgili birçok teknik bilgi sağlıyor. Ayrıca bu uygulama şarj sürecini izleme, klimayı kontrol etme, çalan müziği değiştirme ve navigasyon sistemi ile aracın yerini tespit etme gibi özelliklere de sahip.

Bunlara ek olarak aracın ışıklarını kontrol eden, arabayı uzaktan kilitleyen ve böylece onu hırsızlardan karşı koruyan Tesla uygulaması, Bluetooth ile birleştiği takdirde bir anahtar hâline geliyor ve ilgili aracı koruyor.

İki faktörlü kimlik doğrulama sistemi, Tesla tarafından üretilen otomobillerin sürücülerini bilgisayar korsanlarından koruyacak. Zira bilgisayar korsanları bir sürücünün bütün şifrelerini ele geçirerek o kişinin otomobilini çalabilir.

Bu sistemin ne zaman bütün kullanıcıların kullanımına açılacağı belli değil.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.