otohaber_logo
Haberler
Hyundai uçan otomobil için tarih açıkladı
Otomobil sektöründe belirli bir konumda olan Hyundai, on yıl içerisinde uçan araba serisini planlayarak uçan araba arayışını hızlandırıyor. Hyundai ilk uçan arabası için tarih verdi!
Hyundai uçan otomobil için tarih açıkladı

Kentsel hava ulaşım birimi başkanı Jaiwon Shin, Hyundai Motor Group'un metropol bölgelerde beş veya altı kişiyi taşıyacak modeller ve şehirler arasında uçmak için daha büyük bir versiyon geliştirdiğini söyledi. Şirketin 2028'de pazara girmeyi beklediğini de belirtti.

Shiftdelete'ın haberine göre kentsel hava ulaşım birimi başkanı Jaiwon Shin, "Yolda sürekli trafikte sıkışıp kalan insanlar, hava araçlarıyla hareket etmenin ne kadar rahat olduğunu anlayacaklar, işte o zaman talebin patladığını göreceğiz." dedi.

Düzenleyici ve güvenlik engellerinden etkilenmeyen otomobil üreticisi ve girişim şirketi, uçan arabalar ve paket taşıyan insansız hava araçlarıyla ulaşım endüstrisini bozmaya çalışıyor. Morgan Stanley analistleri ve en yüksek beklentilerine göre, bu tür bir teknolojinin 2040 yılına kadar 2.9 trilyon dolarlık bir sektöre yol açabileceğini tahmin ediyor ve en kötümser değeri bile 615 milyar dolar olarak belirledi.

Hyundai, Uber Technologies Inc. ile birlikte geliştirdiği uçan araba konseptini bu yılın başlarında Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda sergiledi. Şirket, 2035 civarında otonom hale gelmeden önce Uber gibi hizmet sağlayıcıların sürücücüleri başlangıçta bu araçları kullanabilecek.

YENİ KURALLAR VE ALTYAPI GEREKİYOR

Önümüzdeki yıllarda, endüstri ve düzenleyiciler, ne tür bir pilot lisansının gerekli olduğu ve kaza olasılığının nasıl ortadan kaldırılacağı veya en aza indirileceği gibi soruları ele almalıdır. Araçların uçak ve helikopter trafiğine karışmamasını sağlamak için yeni kurallar ve altyapı gerekiyor.

Bazı uçan arabaların 2023 gibi erken bir zamanda piyasaya çıkabilir ancak Hyundai'nin daha fazla altyapının inşa edildiği ve halkın farkındalığının arttığı 2028'i hedeflediğini söyledi. Hyundai, erken müşterileri çekmek için güvenliği ana odak noktası olarak tutarken, araçların maliyetini ve gürültü seviyesini düşürmeye çalışıyor. İnsan taşıyıcılarının yanı sıra, ürün taşımak için tasarlanmış 300 kilo kapasiteli bir model üzerinde çalışıyor. Şirket, hava araçlarını nerede üreteceğine veya ilk olarak nerede tanıtacağına karar vermedi. Hyundai'nin hizmet sağlayabilen ve bir hava aracı ekosistemi için altyapı oluşturmaya yardımcı olabilecek küresel bir satış ağına ve birimlerine sahip olmasından faydalandığını söyledi.

Grubun işleri arasında otomobil yapımı, otomobil parçaları, inşaat ve lojistik yer alıyor. Tüm bu kaynakların mevcut olması bizim için pazarların açılmasına yardımcı olacaktır. Biz, işin yalnızca bir yönüne bakan diğer geliştiricilerden farklıyız. Otomobil üreticilerinin seri üretim uzmanlıkları nedeniyle planlamacılara göre üstünlüklerimiz bulunmaktadır. Örnek olarak, Airbus ve Boeing'in her biri yılda 1.000'den az uçak teslim ederken, otomobil üreticileri milyonlar kazanabilir. Hava aracı üretiminin muhtemelen yüzbinlerce olacağını düşünüyoruz. Pazara ilk giren olmak istemiyoruz, doğru ürünle ilk olmak istiyoruz. Diyerek cümlelerini tamamladı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.