otohaber_logo
Haberler
Tesla'dan güncelleme geldi
Tesla tarafından geliştirilen Autopilot için trafik ışığı güncellemesi geldi. Tesla otomobillerin kendi kendilerine sürüşünü sağlayan sistem için çalışmalar devam ediyor. Halihazırda kullanımda olan özelliğin gelecekte çok daha fazla yetenekli olması amaç
Tesla'dan güncelleme geldi

İlk olarak 2013 yılında Elon Musk tarafından dile getirilen sistem, otomobilin bulunduğu şeridi ve diğer araçları takip ederek otomatik olarak hedefe ulaşmasını sağlıyor. Gelecekte şehir içi sokaklarda kullanım ve "Full-Self Drive" yeteneğinin kullanılması amaçlanıyor.

Otomobil meraklılarının en çok takip ettiği markalardan biri de Tesla olmuş durumda. Özellikle teknolojik alanda kendisini gösteren otomobil, otomatik pilot özelliğiyle rakiplerine karşı güç kazandı. Geliştirici ekip de otomobilin sahip olduğu özelliği daha üst seviyeye taşıyor.

Shiftdelete'ın haberine göre otomobilde bulunan sensörler sayesinde etrafta bulunan diğer araç ve nesneler belirlenebiliyor. Bunun sayesinde de öndeki aracın hızına göre hız ayarı ve takip mesafesi sağlanıyor. Bazı durumlarda sürücünün kontrolüne geçiş olsa da Autopilot trafik ışığı için artık kendisini hareket ettirebilecek. Çünkü trafik ışığında durma anında öndeki araçla birlikte trafik ışının kendisi de takip edilecek. Böylelikle yeşil ışık yandığında otomobil yoluna devam edecek.

Otomatik pilotta hızlanma öndeki aracın hızlanmasına bağlı olarak gerçekleşiyor. Özelliğin şimdilik her ışıkta çalışmayacağı da güncelleme notlarında. Işık yeşil yandığında Tesla sürücüden izin alarak kalkışı gerçekleştirecek. Öte yandan bu özellikte otomobil kavşak geçişi yapmayacak, düz şekilde yola devam edecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.