otohaber_logo
Haberler
9 ayda 5 milyon aracın %80'ine ekspertiz yapıldı
Ülkemizde 170 noktada hizmet veren oto ekspertiz şirketi Pilot Garage'ın Genel Koordinatörü Cihan Emre, hem ikinci el oto pazarı hem de ekspertiz sektörü ile ilgili değerlendirmede bulundu.
9 ayda 5 milyon aracın %80'ine ekspertiz yapıldı

Yeni dönemle birlikte ekspertiz merkezlerin çok büyük önem kazandığını dile getiren Emre, 1 Eylül itibariyle geçerli olan yönetmeliğin hem vatandaşı hem de ikinci el oto ve ekspertiz sektörünü de çok memnun ettiğini söyledi; "İlk 9 ayda oto ekspertiz sektörü, satılan yaklaşık 5 milyon ikinci el aracın yüzde 80'ine ekspertiz işlemi yaptı, Eylül ayında ise 9 aylık dönemde ekspertiz sektöründeki girişler rekor seviyeye ulaştı. Geçtiğimiz ay ekspertiz yapılan her 4 araçtan 3'ü, Pilot Garage'da ekspertiz gördü" dedi.

Pilot Garage Otomotiv A.Ş. Genel Koordinatörü Cihan Emre, bu yıl oldukça hareketli geçen ikinci el araç pazarı ve oto ekspertiz sektörünün güncel durumu hakkında önemli bilgiler paylaştı. 1 Eylül 2020 itibariyle geçerli olan yeni düzenleme ile ikinci el oto sektöründeki güven probleminin aşılması adına önemli yol kat edildiğini belirten Emre, hem vatandaşın hem de sektör paydaşlarının geçen 1,5 aylık süreçte çok memnun olduğunu ifade etti. "2020'de ikinci el araç alım satımlarının çok hareketli geçmesi, ekspertiz yapılan araç sayısına da doğrudan etki etmiş oldu. İlk 9 ayda satılan yaklaşık 5 milyon aracın yüzde 80'ine ekspertiz işlemi yapıldı. Ay bazında baktığımızdaysa Eylül ayında oto ekspertiz merkezlerinin araç girişleri rekor seviyeye ulaştı. Ekspertiz gören her 4 araçtan 3'ü Pilot Garage'dan çıkarak sektörü domine etmiş oldu"dedi.

ÖTV'DEKİ ARTIŞ OTO EKSPERTİZ NOKTALARINI ETKİLEMEDİ

İkinci el pazarındaki en büyük problemin fiyatlardaki ani yükselişler olduğunu söyleyen Cihan Emre, ÖTV artışı sonrası pazarın durumunu da değerlendirdi. "ÖTV matrahı düzenlemesi sonrasındaki ilk iki haftada ikinci el araç fiyatlarında suni bir artış yaşandı ve alıcılar kısa bir süre alım kararlarını erteledi. Fakat arkamızda bıraktığımız 1,5 aylık sürecin başlarında ÖTV konusunun bir handikap yaratacağını beklerken, bugün oto ekspertiz sektörünü etkilemediğini rahatlıkla söyleyebiliriz" şeklinde görüşlerini paylaşan Emre "Mart ayıyla hayatımıza giren pandemi, kur artışı ya da ÖTV artışı gibi etkenler ikinci eldeki hareketliliği sekteye uğratamadı. Önümüzdeki aylarda da ikinci el araç ve oto ekspertiz sektörü tüm hızıyla büyümeye devam edecek" dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.