Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Evin yeni öğretmeni akıllı televizyonlar

Uzaktan eğitimin devam etmesiyle birlikte evdeki çocuklar için televizyonun önemi daha da arttı. Bu dönemde hem televizyonların özellikleri zenginleştiriliyor hem de cihazların farklı yönleri öne çıkıyor. Değişen şartlarda televizyon dünyasının nabzını tuttuk

Pandemi döneminde evde daha çok zaman geçirdik. Üstelik her gün evde birlikte geçirdiğimiz zamanın süresi de artıyor. Öte yandan sıcaklar henüz yaz aylarının bitmediğini söylese bile, eğitim döneminin başlamasıyla evde televizyon karşında geçen süre artıyor. EBA içeriğinin TV ekranında çocukların daha çok ilgisini çekmesi yüzünden evde televizyon sayısı ve televizyondan beklenenler değişti. Sırf bu yüzden evlerde televizyonlar değişti veya kullanılan TV sayısı arttı. Daha önce çocuklar evde bilgisayar ekranına yönelirken EBA ile birlikte çocuklar eğitimlerinin bir parçası olarak televizyon karşısına geçmeye başladı. Akşam anne ve babalar televizyon ekranını çocuklardan devralırken istedikleri değişimi kolay yapmak istiyor. Eğer yenilenecekse TV'lerini güncellemek için bir rehbere ihtiyaç var. Öncelikle şunu söyleyelim Arçelik ve Vestel gibi yerli markalar yüzünden Türkiye'de televizyon fiyatı konusunda uluslararası markalar uçuk teklifler veremedikleri gibi, Türkiye'de daha uygun fiyatlarla satış yapabiliyor. Peki, değişen ihtiyaçlarla birlikte televizyondan daha çok ne bekliyoruz?

DAHA AKILLI OLSUN

Televizyonu değiştirmeden daha akıllı bir cihaza kavuşmak isterseniz, bunun için akıllı kutuları kullanmak şart. Apple TV, Google ChromeCast, Tivibu gibi farklı platformlara ait televizyonu akıllandıracak, servislerle birlikte sunulan akıllı kutular mevcut. Bunun için mümkün olduğu kadar fazla HDMI girişine ve bu kablolar bağlandığında kabloların ve cihazların rahatlıkla konumlanacağı bir sehpaya ihtiyaç var. Ancak akıllı TV kutuları dışında eğer televizyonunuzu yenilemeyi düşünüyorsanız, Android destekli akıllı televizyonlar da hayatımızı kolaylaştırıyor. Akıllı telefonlarda olduğu gibi uygulama dünyasının televizyon yetenekleri artıyor. Ayrıca televizyonunuza kablosuz internet bağlantısı dışında kablo çekme şansınız varsa, yayın kalitesinin standardı daha iyi olacaktır.

DAHA GÜÇLÜ OLSUN

Artık masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar gibi TV'lerin de bilgisayara dönüşmesini sağlayabilecek işlemci desteğini görmeye başladık. Büyük ekranda görüntü kalitesini etkileyen işlemciler daha güçlü algoritmaların kullanılmasını sağlarken bilgisayar performansına yaklaşan değerleri görmemizi sağlıyor. Nvidia G-Sync desteği ve yeni nesil konsollar için 4K / 120HZ oynanış uyumluluğu ile 2020 serisiyle de oyuncuları cezbedecek. Yani 2020 yılının oyunları yüzünden bilgisayar karşısında kıvranmaktan kurtulacaksınız.

Televizyon markalarının sayısı artıyor



Türkiye'de Arçelik ve Vestel gibi güçlü oyuncular dışında Güney Koreli Samsung ve LG markaları QLED ve OLED televizyonları ile özellikle dev ekranlarda rekabeti artırıyor. OLED TV'lerle dünya pazarında yeniden atağa kalkan efsane Japon markası da tüketicilerin radarına girmeyi başarıyor. Philips markası ise yine Uzakdoğulu şirketlerin dünyadaki yüzü olarak temsil ediliyor. Son olarak 2019 yılında, 32 milyon adet TV satarak dünyanın en büyük ikinci televizyon üreticisi olan TCL de Türkiye pazarına Bilkom ile giriş yapıyor. Avustralya'da birinci, ABD'de ikinci, Fransa ve Kanada'da üçüncü sırada yer alan Çinli şirket Türkiye'ye de iddialı şekilde giriyor. Şirket, 2020'nin ilk yarısında global pazarda ulaştığı yüzde 12.7 payla ikinci büyük TV üreticisi konumunu güçlendiriyor. Kalite-fiyat-teknoloji üçgeninde tüketicinin dikkatini çekmeye çalışacak TCL televizyonlar Android işletim sistemi ve büyük ekranının yanı sıra yerel eğitim uyumu ve fiyatıyla da fark yaratmaya çalışacak. TCL TV'ler, yapay zeka algoritmalarını kullanarak ses ve görüntüyü en iyi hale getirerek TV izleme deneyimini de en üst noktaya taşımayı hedefliyor. Türkiye pazarına ilk olarak P8M serisi 126 ve 139 cm ekran 4K UHD Android TV modelleri ile giren ve ekim ayında C715 serisi 139 cm ekran QLED Android TV modeli satışa sunulacak TCL'in aralık ayından itibaren ürün gamı 32 inçten 75 inçe kadar yeni modeller ile zenginleşecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA