Pasta Şefi Didar Yanar
Pasta Şefi Didar Yanar
Pasta şefi olmak isteyenlere öneriler
11.02.2022 | Cuma

Şeflik sizin kendinize verebileceğiniz bir title değil o title i alabilmeniz için uzun yıllar çalışma, sabır ve azim gerektirir. Özellikle bir kadın olarak bir sektörde yer almak istiyorsanız yeniliklere açık olmanız gerekir.

Çok çalışmalı az yemeli ve uyumalısınız. Kulağa korkutucu gelse de zafere giden yolda küçük bir feragat etmek oluyor insanın kendisinden.

Ne kadar çok reçete yaparsanız kendinizi o kadar çok geliştirirsiniz. Ben pastacılığı doktorlukla aynı görüyorum. Doktorlar ne kadar çok hasta vaka görürse o kadar çok gelişirler her seferinde farklı bir şey fark ederler çünkü her insan farklıdır.

Pastacılıkta aynen böyle ne kadar çok reçete yaparsanız ya da o reçeteyi ne kadar çok denerseniz üzerinde daha çok ustalaşır profesörü olursunuz.

Sektörde var olan yenilikleri takip etmeli üşenmeden her an denemeye hazır olmalısınız ki sizi başkalarından ayırt edilebilir bir özellik olarak öne çıkarsın.

Paranızın çoğunu değişik yerlerde değişik tatlılar yemek için ayırın.

Damak tadınızı geliştirin ürünlerin kimyasal özelliklerini öğrenin ki kendi reçetelerinizi oluşturabilin.

Pasta şefi olmanın detayları neledir? En çok nelere dikkat etmeliyiz?

Pasta şefleri her şeyden önce lider ruhlara sahip olmalıdır. Öncü ve kendini gelişime acık tutmalıdır. Her ürünün kimyasını hatta ürünler birbirine karıştığında nelere yol açacağını bilmeli. Sorulan sorulara bunu bilmiyorum deme lüksü olmamalı. Benim için bir şef uzmanlık alanı her ne ise konuya son derece hâkim olmalı. Şefler eğiten insanlardır. Takımına mutfağına aldığı her insanı yetiştirip daha iyi olmasını sağlamalıdır. Örnek bir insan olmalı çünkü gözler her zaman şefin üzerindedir.

Şeflik büyük sorumluluk gerektirir artık sadece kendinizden değil koca bir mutfağın sorumluluğu üzerinizdedir.

Her zaman temiz ve düzenli olmalıdır. Temizlik ve düzen başarıya kolay ulaşmanızı sağlar. Herkes iyi bir pastacı olabilir ama iyi bir şef olmak için çok daha fazlası gerekir.

SON DAKİKA SON DAKİKA