Menülerin vazgeçilmezi: Çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı, özellikle Bodrum civarına özgü olan bu ana yemek, tüm ülkenin en sevilen ana yemeklerinden birine dönüştü. Çıtır çıtır patatesler ve lezzetli kırmızı etin bir araya gelmesi sayesinde eşsiz bir tat sunuyor. Sosu ile birlikte damak çatlatan bu lezzeti, püf noktalarıyla kısa sürede tamamlayabilirsiniz. İşte o tarif...

Giriş Tarihi: 21.02.2022 10:50 Güncelleme Tarihi: 21.02.2022 10:50
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 15 dakika Hazırlama 35 dakika
  • Porsiyon : 636 kcal

MALZEMELER

  • 300 gr jülyen kesilmiş et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Diğer Malzemeler;

  • 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 fiske tuz (yoğurt için)
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz (patatesler için)
  • Sıvı yağ (kızartmak İçin)
  • 1 kaşık domates biber sosu ya da salça
  • 1 kaşık sıvı yağ

YAPILIŞI

  • Etler düdüklüye alın ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Ardından sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak eklenip biraz karıştırın.
  • Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Bu sırada patatesler ince halka kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranıp hazır edilir tuz serpilip kızgın yağda kızartılır ve büyük servis tabağına alın.
  • Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta çırpılır patatesler üzerine gezdirilir.
  • Bir sos tavasında salça ve yağı birlikte kızdırdıktan sonra yoğurt üzerinde gezdirin.
  • Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca birkaç tur kavrulup altı kapatın.
  • İsteğe bağlı kekik veya kıyılmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz.
SON DAKİKA SON DAKİKA