Az malzemeli pratik poğaça tarifi: Kuru mayalı bayatlamayan ev poğaçası nasıl yapılır?
Evlerimizin vazgeçilmezi olan poğaça aslında hamur işleri arasında hem doyurucu hem de pratik olarak ilk akla gelenlerdendir. Hem mayalı hem de kolay olsun diyorsanız işte tam olarak olmanız gereken yerdesiniz. Mayalı kolay poğaça tarifi nasıl yapılır diye düşünüyorsanız eğer bu yazımızda size en kolay poğaça tarifini vereceğiz. Aslında mayalı poğaça yapımı konusunda insanların gözünü korkutsa da dikkat edilmesi gereken noktalar göz ardı edilmezse harika kokularla sizi lezzet yolculuğuna çıkarır. Eğer siz de hazırsanız yumuşak poğaça tarifi için malzemelerimiz neler bakalım.
Giriş Tarihi: 30.11.2021 09:59Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 09:59
14 Adet
Ev Yapımı
Kutlama
Zorluk Derecesi:
Orta
Pişirme:
30 dakika
:
550 kcal
MALZEMELER
2 paket kuru maya
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam ya da çörek otu
AŞÇININ NOTU
Poğaçanızın yumuşak olması için mayalanma süresine dikkat ediniz.
YAPILIŞI
Mayanın aktive olması için öncelikle 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 4 yemek kaşığı şeker ve 2 paket kuru mayayı bir kaba alıp, karıştırıp 5-6 dakika aktive olması için bekleyiniz.
Maya tamamen eridikten sonra karışıma 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta ve tuzu ekleyin.
Hamur elde etmek için yavaş yavaş unu eklemeye başlayın. Unu eklerken de bir yandan yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan bir kıvam elde ettiğiniz zaman hamuru kendi yoğurma kabının içinde streçleyip 45-50 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanması tamamlanan hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlak şekil vererek yağlı kağıda dizin.