Poğaça tarifi: Yumuşacık ve kolayca hazırlanan bir lezzet

Mayalanmasını hiç beklemenize gerek kalmadan, çok kısa sürede ve kolayca yapacağınız bu poğaça tarifini çok seveceksiniz. Yumuşacık dokusu ve lezzetiyle tadı damağınızda kalacak. İşte evinizde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz poğaça tarifi!

Giriş Tarihi: 18.08.2023 08:52 Güncelleme Tarihi: 18.08.2023 08:54
  • 10 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 30 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 110 kcal

MALZEMELER

4 su bardağı un

2 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

Susam

Çörek otu

YAPILIŞI

Bir kaba 1 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağı boşaltın ve karıştırın.

Üstüne 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

Kaba; 1 paket kabartma tozu ve 4 su bardağı un ilave ederek yoğurun.

Hamurunuzu ilk olarak 2'ye bölün, o parçaları da 4 parça haline getirin.

Avucunuzun içiyle hamurları yuvarlak şekle getirin.

Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Ardından hamurlarınızı tepsiye yerleştirin.

1 adet yumurta sarısını poğaça hamurlarının üzerine sürün.

Üzerlerine susam ve çörek otu dökün.

Önceden ısıttığınız fırına tepsinizi yerleştirin, 175 derecede altları kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA