Klasikleri unutun: Enginar humus tarifi

Humus tariflerine bir yenisini daha ekledik çanak enginarla harika bir tarif hazırladık. Ana yemeklerin yanında servis edeceğiniz enginar humusu lezzeti kadar sağlıklı oluşuyla da gönülleri fethedecek. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Giriş Tarihi: 15.01.2022 09:48 Güncelleme Tarihi: 15.01.2022 09:48
  • 4 Kişilik
  • Vejetaryen
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 25 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 200 kcal

MALZEMELER

300 gram kuru bakla
4 adet çanak enginar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Çam fıstığı

AŞÇININ NOTU

Humusu süslemek için çam fıstığı kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

İlk olarak kuru baklayı yıkayın ve süzün. Ardından iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Çanak enginarları da sudan geçirin ve onları da haşlayın. Haşlanmış malzemeleri süzün ve ılımaya bırakın.
Arından mutfak robotuna tüm malzemeleri alın. Püre kıvamına gelene kadar karıştırın.
Sunum aşamasında zeytinyağı ve çam fıstığı ile süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

SON DAKİKA SON DAKİKA