Kabak mücver tarifi: Hem sağlıklı hem de lezzetli

Kızartmanın yanı sıra fırında pişirerek hazırlayacağınız bu mücver tarifi hem daha az kalorili hem de sağlıklı. Kısa sürede yapabileceğiniz kabak mücver oldukça da lezzetli. İşte tarifin detayları…

Giriş Tarihi: 05.09.2023 08:58 Güncelleme Tarihi: 05.09.2023 08:58
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 30 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 115 kcal

MALZEMELER

1 kilo kabak

1 çay bardağı un

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 paket kabartma tozu

1 kase beyaz peynir

3 adet havuç

3 adet yumurta

6 dal taze soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Çörek otu

Susam

YAPILIŞI

İlk olarak kabakları soyun ve rendeleyin ardından suyunu sıkıp bir kaba aktarın.

Kabakların üzerine havuçları rendeleyin.

Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Karışımı, yağlı kağıdın üzerine yayarak boşaltın.

Üzerine çörek otu ve susam serpin.

Fırında 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra biraz bekletip yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA