Şekerpare tarifi: Her çatalda lezzet patlaması

En sevilen tatlılardan biri olan şekerpare, lezzet dolu bir seçenek sunuyor. Bu tatlının yapım aşamasında dikkatli olunması gereken birkaç püf noktasıyla ağızda dağılan ve şerbeti tam kıvamında bir şekerpare hazırlayabilirsiniz. İşte o tarif...

Giriş Tarihi: 07.03.2024 09:38 Güncelleme Tarihi: 07.03.2024 09:38

MALZEMELER

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri İçin:

  • Fındık içi veya badem içi (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

  • Öncelikle şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Un, irmik, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu geniş bir kaseye alın. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini ekleyin. Elinizle iyice yoğurun.
  • Hamur yoğrulduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hemen ılık şerbeti üzerlerine dökün.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerine isteğe bağlı olarak fındık içi veya badem içi koyarak servis yapabilirsiniz.
SON DAKİKA SON DAKİKA