Etli tarifler
Mantarlı Pilav Üzeri Kuzu Kol
Malzemeler
Kuzu kol için:
3 parça kuzu kol
Tane karabiber ve tuz
Yeteri kadar su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Mantarlı pilav için:
7-8 adet mantar
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı toz kakule
2 adet karanfil
Yarım çay kaşığı tarçın
2 su bardağı sıcak et suyu
Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Süslemek için:
Kiraz domates
Mantarlı Pilav Üzeri Kuzu Kol Yapılışı
1 KUZU kol için eti tuz ve karabiber ileovalayıp tencereye yerleştirin. Üzerinidört parmak geçecek kadar su ekleyip1 saat haşlayın.
2 Eti tavaya alıp, sıvıyağda önlü arkalıhafifçe kızartın.
3 Mantarlı pilav için yıkanıp suyu iyicesüzülmüş pirinci, 1 çorba kaşığı tereyağıve sıvıyağ karışımında kavurun. Kakule,karanfil ve tarçın ekleyip karıştırın.Et suyu ilave edip, tencerenin ağzı kapalıolarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçsuyunu çekince ocaktan alın.
4 Ayrı bir yerde doğranmış mantarı1 tatlı kaşığı tereyağında kavurun.Zerdeçal, yenibahar, tuz ve karabiberekleyip kavurmaya devam edin. Pilavıservis tabağına alın. Üzerine mantar ekleyin.Eti yerleştirip, kiraz domateslerlesüsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Etli tarifler
ETLİ EKMEK
Malzemeler
Hamuru için:
2 kg pidelik un
42 gram yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su
İç malzeme için:
1 kg döşten çekilmiş kıyma(tek sefer çekilmiş olacak)
5-6 adet domates
7-8 adet sivri biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ, tuz
Pidenin kenarlarına sürmek için:
50 gram tereyağı
ETLİ EKMEK Yapılışı
HAMUR için un, maya ve tuzu yoğurmakabına alın. Kulak memesi yumuşaklığındabir hamur elde edene kadar ılık suekleyin ve yoğurun. Hamuru 10 adet eşitbezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezleörtüp, 15 dakika dinlendirin.
Diğer taraftaniç malzeme için kıyma, sıvıyağ ve tuzubir kapta karıştırıp, 1 gece buzdolabındabekletin. Kabukları soyulup küp doğranmışdomates ve kıyılmış biberi katın. Dinlenenbezelerden birini düz bir zemin üzerindeoklavayla açın ve kenarlarını 1 parmak genişliğindeiçeri doğru kıvırın. Karşılıklı uçkısımlarını elinizle bastırın ve pide şekli verin.
Ortasına hazırladığınız kıymalı iç harçtanyayın. Bezeler ve iç harç bitene kadaraynı işleme devam edin. Önceden ısıtılmış200 derece fırında kızarana kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra kenar kısımlarınatereyağı sürün ve sıcak servis yapın.
Etli tarifler
EKMEK AŞI (PAPARA)
Malzemeler
1 adet bayat ekmek, 250 gram kıyma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, 3 su bardağı sıcak su, Tuz, karabiber, Üzerine: Sarmısaklı yoğurt,
EKMEK AŞI (PAPARA) Yapılışı
1 BAYAT ekmeği kuşbaşı doğrayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırındahafifçe kızartın ve servis tabağına alın.
2 Tereyağını bir tavaya alıp, yemeklikdoğranmış soğanı pembeleştirin.Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıpçekene dek kavurun. Tuz ve karabiberiniekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcaksu ilave edin. Bir-iki taşım kaynattıktansonra ocağı kapatın.5 dakika dinlendirdiktensona ekmeklerin üzerine gezdirin.Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.Aşçının notu:Arzunuza göre, yemeği servis ederkenyoğurdun üzerine tereyağında yakılmışpulbiber gezdirebilirsiniz.
Etli tarifler
İçli Köfte
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı su
200 gram çiğ köftelik kıyma
2 adet patates (haşlanmış)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pulbiber
İçine:
Yarım kg kıyma
Yarım kg soğan
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı antepfıstığı
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için: Sıvıyağ
İçli Köfte Yapılışı
KIYMAYI soğan ile birlikte kavurun. Baharatları, fıstık ve cevizi ekleyip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp, soğutun. Bulguru 1 su bardağı suyla ıslatın. 15 dakika beklettikten sonra kıyma, yumurta, patates, tuz, 1 çorba kaşığı ıslatılmış pulbiber ilave ederek iyice yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ıslak elinizle içini oyarak açın. Bir çorba kaşığı iç malzemeyi koyup, köfteyi yumurta şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartıp, servis yapın.
Etli tarifler
Sac kavurma
Malzemeler
1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 çay bardağı sıvıyağ+1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
250 gram sivri biber
Tuz, karabiber
Sac kavurma Yapılışı
ÖNCELİKLE eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince, 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun. Kabukları soyulup rendelenmiş domatesi ekleyin. Ayrı bir kapta, çekirdekleri alınıp irice doğranmış biberleri 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Etin pişmesine yakın, biberleri ekleyin. 5 dakika sonra tuz ve karabiber ilave edip, servis yapın.
Etli tarifler
Kavurma
Malzemeler
1kg kuzu eti
1 adet pide
Küçük bir kase yoğurt
Üzerine: Sıvıyağ
Kavurma Yapılışı
ETİ kuşbaşından daha küçük şekilde doğrayın. Sacın üzerinde etler suyunu salıp çekene kadar iyice kavurun. Pideyi kare parçalar halinde kesin. Kavurmayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine kızdırılmış yağ gezdirin. Pide ve yoğurt ile beraber sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Kavurmanın içine isterseniz 3-4 diş sarmısak katabilirsiniz. Sacınız yoksa bir tava içinde de kavurma işlemini yapabilirsiniz.
Etli tarifler
Parmak Kebabı
Malzemeler
700 gram dana ya da kuzu eti
200 gram tereyağı
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
3 adet patlıcan
6 adet sivri biber
Yeteri kadar su
Yarım demet kıyılmış maydanoz
3 adet domates
Tuz, karabiber, kekik
Kızartmak için: Sıvıyağ
Parmak Kebabı Yapılışı
ETİ kuşbaşından biraz daha iri doğrayıp yıkayın. 2 su bardağı suyla haşlayıp kenara alın. Tereyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanları sote edin. Salça ve eti ilave edin. Birkaç dakika daha sote ettikten sonra, üzerine 2 su bardağı daha su ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 20-25 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Diğer tarafta patlıcan ve biberleri 5 cm uzunluğunda doğrayın. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletin. Süzüp kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın. Ardından biberleri de kızartıp kenara alın. Eti güveçlere paylaştırın. Üzerine kekik ve karabiber serpin. Kızarmış patlıcan ve biberleri ekleyip maydanoz serpin. En üste halka doğradığınız domatesleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip servis yapın.
Etli tarifler
Acı Ezmeli Kıymalı Kebap
Malzemeler
250 gram kıyma
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz, karabiber
Acılı ezme için:
6 adet domates
4 adet acı sivri biber
1 çorba kaşığı acı biber salçası
Tuz, karabiber
Acı Ezmeli Kıymalı Kebap Yapılışı
KIYMA, pulbiber, karabiber ve tuzu iyice yoğurun. Şişe takarak ızgarada pembeleşene kadar pişirin. Acılı ezme için, domates ve biberleri ızgarada pişirin. Kabuklarını soyup, blenderden geçirin. Salça, karabiber ve tuzu ilave ederek karıştırın. Acılı ezmeyi servis tabağına alın. Üzerine şişleri yerleştirerek servis yapın.
Etli tarifler
Yalancı iskender
Malzemeler
300 gram biftek
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet rendelenmiş domates
Birkaç dilim bayat ekmek+tereyağı
Sarmısaklı yoğurt
Üzerine: Tereyağı, pulbiber
Yalancı iskender Yapılışı
BİFTEKLERİ incecik dilimleyin. Tereyağında kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip, kavurmaya devam edin. Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir yerde, minik doğranmış bayat ekmekleri tereyağında kavurup, servis tabağına alın. Üzerine etleri yerleştirin. Sarmısaklı yoğurdu ekleyin. Üzeri için tereyağını eritip, pulbiberi kavurun. Etlerin üzerine gezdirip servis yapın.