Mutluluk kaynağı çikolata
Çikolata Soslu Krep Tarifi.
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı pirinç unu
50 gram tereyağı
Tuz
İçi için:
2 adet (80’er gramlık) bitter çikolata
1 kahve fincanı krema
1 kahve fincanı kavrulmuş ve dövülmüş fındık.
YUMURTA ve sütü derin bir kaba alıp çırpın. Üzerine mısır unu, pirinç unu ve tuz ilave edip, mikserle iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ısıtıp, tereyağı ile yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün. Sağa sola sallayarak yayılmasını sağlayın. Her iki tarafını da hafif pembeleşene kadar kızartın ve servis tabağına alın. Krep hamuru bitene kadar işleme devam edin. Çikolatalı sos için çikolatayı benmari usulü eritin. İçine kremayı katın ve karıştırarak birbirine yedirin. Krebi servis tabağına alın ve üzerine çikolata sostan koyup, kaşıkla her tarafına yayın. Fındık serptikten sonra rulo yapın ve dilimleyin.Kalan krepleri de aynı şekilde hazırlayın ve servis yapın..
Mutluluk kaynağı çikolata
Çikolatalı hurma topları Tarifi.
500 gram hurma
1 adet yeşil elma
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
10 adet pötibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kakao
1 kahve fincanı süt
2 su bardağı beyaz damla çikolata.
HURMA ve elmayı ufak doğrayın. Hurma, elma, rendelenmiş portakal kabuğu, ve kırılmış bisküviyi karıştırın. Tereyağı ve tozşekeri ocağa oturtun. Tereyağı eriyince, kakaoyu ekleyin. Hurmalı karışımı ilave edip, üzerine sütü gezdirin. İyice karıştırıp, ocaktan alın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Beyaz damla çikolataya bulayıp, servis yapın..
Mutluluk kaynağı çikolata
Kakaolu Çikolatalı Puding Tarifi.
1 Paket Pakmaya Kakaolu Puding
3 ½ Su Bardağı Süt (750ml)
1 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Tereyağ veya Margarin (25g)
5 Çay Kaşığı Kolay Çözünür Kahve
½ Çay Bardağı Damla Çikolata (30g)
1 Adet Muz .
Mutluluk kaynağı çikolata
Portakallı Çikolata Tarifi.
4 paket (80 gramlık) bitter çikolata
4 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım su bardağı küçük doğranmış portakal şekerlemesi .
ÇİKOLATAYI benmari usulü eritin. Portakal kabuğu ekleyip karıştırın. Çikolatayı silikon çikolata kalıplarına veya kağıt trüf kalıplarına pay edin. Ortalarına portakal şekerlemesi koyup donmaya bırakın. Soğuk servis yapın..
Mutluluk kaynağı çikolata
Bonbonlu Çikolata Kalpleri Tarifi.
4 adet (80’er gramlık) bitter çikolata
2 kutu bonbon şekerleme.
ÇİKOLATALARI benmari usulü eritin. Kalp şeklindeki kalıpların içine paylaştırın ve donması için buzdolabına koyun. Donmasına yakın üzerine bonbon şekerlemesi serpin. İyice donduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın..
Mutluluk kaynağı çikolata
Çikolatalı Bonbon Tarifi.
1 paket bitter çikolata (80 gram)
İki buçuk çay bardağı pudraşekeri
2 çay bardağı ince çekilmiş fındık
2 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı kakao
2 çorba kaşığı ince çekilmiş yeşil fıstık .
ÇİKOLATAYI rendeleyip içine pudraşekeri ve fındıkları ekleyin. Yumurta aklarını çırpıp içinden 1 çorba kaşığını kenara ayırdıktan sonra çikolataya ilave edip yoğurun. Hazırladığınız karışımdan iki fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp avcunuzda şekillendirin ve yumurta akına bulayın. Daha sonra bonbonların bir kısmını kakaoya, bir kısmını fıstığa bulayın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapın..
Mutluluk kaynağı çikolata
Çikolatalı Islak Kek Tarifi.
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1’er paket vanilya ve kabartma tozu
Süslemek için:
40 gram bitter çikolata
8-10 adet siyah üzüm tanesi
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
1 çorba kaşığı pudraşekeri .
YUMURTALARIN sarısını ve akını ayırın. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın ve kenara alın. Bir tencereye margarin, süt, tozşeker ve kakaoyu koyup ocağa alın. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Bu karışımdan 1 çay bardağını kenara ayırın. Kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını söndürmeden, tahta bir kaşıkla alttan yukarı doğru alarak hamura ilave edin. Hazırladığınız hamuru, yağlayıp unladığınız yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika bekletip ayırdığınız sıvı karışımı üzerine dökün. Çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıda ince bir tabaka halinde yayın. Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Üzümleri pudraşekerine bulayın. Keki çikolata parçaları, üzüm ve kıyılmış badem ile süsleyerek servis yapın..
Mutluluk kaynağı çikolata
Çikolatalı Köpük Kek Tarifi.
3 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
3 adet yumurtanın akı
90 gram bitter çikolata
1 çay bardağı süt
Servis için: Vanilyalı dondurma .
YUMURTA sarısı, tozşeker ve kakaoyu iyice çırpın. Ayrı bir yerde yumurta akı köpük haline gelene kadar çırpın. Kakolu karışıma yavaşça ekleyip, iyice karıştırın. Küçük muffin kalıplarına ikişer kaşık bu karışımdan koyun. 180 derece fırında pişirip, soğumaya bırakın. Servis yaparken, kekleri ortadan ikiye kesin. Arasına vanilyalı dondurma koyun. Çikolatalı sos ve dondurma ile servis yapın..
Mutluluk kaynağı çikolata
Frambuazlı Minik Çikolata Kapları Tarifi.
Çikolata kapları için:
Yarım su bardağı rendelenmiş
bitter çikolata
Gıda termometresi
Sarı krema için: Yarım kg süt
2 çay bardağı tozşeker
1 adet yumurta + 2 adet
yumurta sarısı
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı ılık su
50 gram tereyağı.
SARI krema için süt ve tozşekeri bir tencerede karıştırıp, orta hararetli ateşe oturtun. Ayrı bir yerde tereyağı hariç, kalan malzemeyi su ile birlikte mikserle çırpın. Süt ılınınca, mikserle çırptığınız karışımı tahta kaşıkla ve sürekli karıştırarak süte ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ilave edin ve kenara alın. Bitter çikolatayı, sıcaklığını gıda termometresi ile kontrol ederek benmari usulü 45-47 derecede eritin. Çikolatanın 2/3'ünü mermer tezgahın üzerine dökün. Metal bir spatula ile karıştırarak, kıvam almasını sağlayın ve sıcaklığı 28 dereceye düşünce, kaptaki 1/3'ün üzerine ekleyip karıştırın. Ocağın üzerinde, 34 dereceye gelene dek sürekli karıştırın. Karışımı küçük çikolata kalıplarına dökün. Kalıpları ters çevirip, çikolatanın tüm kalıbı kaplamasının sağlayın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Çikolatayı kalıptan çıkarıp, içini sarı krema ile doldurun. Üzerine frambuaz yerleştirin. Arzuya göre krem şanti ile süsleyip servis yapın..
Mutluluk kaynağı çikolata
Çikolatalı Sufle Tarifi.
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
150 gram tereyağı
3 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılacak)
3/4 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao, bir tutam tuz .
ÇİKOLATA ve tereyağını benmari usulü eritip, ılınmaya bırakın. Ayrı bir kapta tozşeker ve yumurta sarılarını çırpıcı ile hafifçe çırpın. Ilınan çikolatalı karışıma ekleyip, karıştırın. Un ve kakaoyu eleyerek, karışıma ilave edin. Yumurta aklarını ve tuzu derin bir kapta köpük haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma katın ve alttan üste doğru birkaç kez karıştırın. Sufle kaplarına paylaştırın. Fırın tepsisine sıcak su doldurun ve sufle kaplarını içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8-10 dakika pişirin. sıcak olarak servis yapın.