Sofra

ELİF KORKMAZEL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yumurtanın akı
    Bir tutam tuz
    Bir tutam tarçın
    1 su bardağı pudra şekeri
    6 çorba kaşığı un
    125 gram rendelenmiş
    çikolata
    2 paket vanilya
    Yoğurt harcı için:
    250 gram süzme yoğurt
    3 çorba kaşığı pudra şekeri
    Yarım limonun suyu
    Üzeri için:
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
YUMURTA aklarını bir kaba alıp, üzerine tuz ve tarçın ekleyin. Kar haline gelinceye kadar çırptıktan sonra pudra şekeri ve un ilave edip karıştırın. Daha sonra rendelenmiş çikolata ve vanilyayı da karışıma ekleyin. Bir fırın tepsisine yağlanmış kağıt serin. Hazırladığınız harçtan çorba kaşığı ile alarak aralıklı olarak tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan, harç malzemesini bir kaba alıp karıştırın ve sıkma torbasına alın. Hamurların yarısını servis tabağına ters olarak yerleştirin. Üzerlerine yoğurtlu harçtan sıkın ve ikinci kurabiyeyi yerleştirin. Rendelenmiş limon kabuğu serperek servis yapın.