Sofra
İçerisi sebzelerle dolu olan hafif ve çıtır çıtır Çin böreği nasıl yapılır? Pratik Çin böreği tarifi...

AYŞE KAYRAK

12 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet yufka
    1 adet kemiksiz tavuk göğsü
    1 adet havuç
    2-3 yaprak lahana
    1 adet pırasa
    3 adet kesme şeker
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı soya sosu
    Tuz

    Üzeri için:
    2 adet yumurtanın sarısı
    1 su bardağı galeta unu
Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Havucu rendeleyin. Pırasa ve lahanayı ince ince kıyın. Hepsini harmanlayın. Sıvı yağ, soya sosu, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Yufkaları düz bir zemine yayın. Yarım daire olacak şekilde ikiye katlayın ve her yufka 6 eşit parça olacak şekilde kesin. Hazırladığınız malzemeyi yufkalara paylaştırın. Yufkaları 3 parmak genişliğinde sigara böreği şeklinde sarın. Börekleri önce yumurta sarısına daha sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.