Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet yufka
    250 gram margarin

    İçi için:
    Yarım kg yağsız kıyma
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 adet soğan
    Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
    3 adet sivri biber
    1 adet orta boy domates
    Yarım limonun suyu
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber, pul biber

    Üzerine:
    2 adet yumurtanın sarısı
    2 çorba kaşığı susam

İç harç için sıvı yağı bir tavaya alın. İnce kıyılmış soğan ve dolmalık fıstığı ilave edip fıstıkların rengi dönene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra ince kıyılmış sivri biber, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Domates suyunu salıp, çekene kadar kavurmaya devam edin. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve 1-2 defa çevirip, ocağın altını kapatın. Ilınması için bir kenara alın. Margarini eritin ve ılınması için kenara alın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin. Üzerine ılınmış margarin sürün. Kalan yufkalara margarin sürüp, ilk yağladığınız yufkanın üzerine yerleştirin. Daha sonra 6 kat yufkayı bir bıçak yardımıyla 12 eşit üçgen parçaya kesin. Her üçgenin geniş kısmına hazırladığınız kıymalı iç harçtan koyun ve sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Her birini ortadan uzunlamasına bıçakla keserek karnıyarık şekli verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.