Sofra
Balın tatlılığı dışında bir tatlı yapımın da kullanılması sonucu mükemmel gözüküyor... Ballı armut tatlısı nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    4 adet armut
    1 çorba kaşığı bal
    Yarım çay kaşığı safran
    1 adet çubuk tarçın
    Birkaç dal lavanta
    1 çorba kaşığı limon suyu
    2 su bardağı su
Balı, safranı, tarçını, lavantayı, limon suyunu ve suyu bir kaba aldıktan sonra karışımı kaynatın. Kaynadıktan sonra tatların birbirine karışmasını sağlamak amacıyla ocağın altını hafif kısın ve dinlenmeye bırakın. Daha sonra soyduğunuz ve göbeğini çıkarttığınız armutları dinlenmek üzere olan karışıma batırın. Armutlar yumuşayıncaya dek haşlayın ve ocaktan alın. Armutların şurubu soğuyuncaya kadar bekletin ve sonrasında buzdolabında soğumaya alın. Soğuk olarak servis edin