Sofra
Tam mevsiminde toplanmış kayısılar ile yapabileceğiniz enfes Kayısılı portakal jölesi tarifi.. Enfes tadıyla kayısılı portakal jölesi nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Diyet

MALZEMELER

    225 gram kuru kayısı
    Bir buçuk su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
    2 tatlı kaşığı limon suyu
    1 tatlı kaşığı bal
    Bir buçuk su bardağı su
    Üzerine:
    Yoğurt
    Süslemek için:
    Kayısı, nane, bal
Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun. Blenderden geçirip, püre haline getirin. Limon suyu, bal ve suyu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. 4 adet küçük kaseyi streç filmle kaplayın ve kayısılı karışımı bu kaplara pay edin. Buzlukta 2-3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkarın. Üzerlerindeki streç filmi alın. Tatlıların üzerini yoğurtla kaplayın. 15-20 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra kayısı dilimi, nane yaprağı ve balla süsleyip, servis yapın.