Sofra
Bu tarife bayılacaksınız! Mis gibi kete tarifi...

12 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN

    450 ml ılık süt

    Yarım su bardağı Bizim Yağ Ayçiçek

    7 su bardağı un

    40 gram yaş maya

    50 ml ılık su

    1 tatlı kaşığı tuz

    ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN

    3 yemek kaşığı (100 g) Bizim Yağ

    İÇ HARCI İÇİN

    4 yemek kaşığı (150 g) Bizimyağ

    1 su bardağı un

    1 tatlı kaşığı tuz

    ÜZERİ İÇİN

    1 adet yumurtanın sarısı

50 ml ılık su, yaş maya ve 50 gram unu bir kapta karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 12 saat bekletin. Hamur için gereken diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. 1 saat süreyle mayalandırın. Tekrar yoğurup bekletme ve yoğurma işlemini dört kez tekrarlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üstlerine eritilmiş Bizim Yağ sürüp dikdörtgen olacak şekilde katlayıp üst üste dizin. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Hamurları merdaneyle tekrar açıp yağlayın ve dikdörtgen şeklinde katlayın. Tekrar buzdolabında dinlenmeye bırakın. Ketelerin iç harcı için un, tuz ve Bizim Yağ'ı tavada kavurun. Hamurların her birini pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine hazırladığınız iç malzemeden ilave edin. Yuvarlak veya dikdörtgen olacak şekilde kapatın. Katlanmış olan kısmı tepsiye gelecek şekilde dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.