Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    300 gram taze asma yaprağı
    Yarım su bardağı yeşil mercimek
    1 su bardağı ince bulgur,
    1 çorba kaşığı salça
    1 adet soğan
    1 adet domates
    Kimyon,
    karabiber,
    pul biber
    tuz
    2 çorba kaşığı nar ekşisi,
    1 adet limon
    Yarım demet taze nane
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet taze soğan,
    7 dal taze reyhan
    1 adet ince kıyılmış sivri biber

Mercimeği haşlayın. Suyunu süzmeden soğumaya bırakın. Diğer tarafta bulguru bir kaba alın ve içine ince kıyılmış soğanı katıp sıcak su ile ıslatın. Suyunu çektikten sonra küp doğranmış domates, salça, kimyon, karabiber, pul biber, tuz, nar ekşisi ve limon suyunu katıp karıştırın. İnce kıyılmış taze nane, maydanoz, taze soğan, sivri biber ve taze reyhanı ilave edin. En son mercimeği suyuyla bulgurlu karışımın içine katın. Bütün malzemeyi karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyin. Ağzı kapalı olarak buzdolabında 1 saat bekletin. Sıcak suda haşlanmış taze asma yapraklarının içine 1'er çorba kaşığı koyup sararak yiyin.