Sofra

4 Porsiyon

MALZEMELER

    500 gram kuzu biftek

    1 çorba kaşığı taze biberiye

    1 diş ince kıyılmış sarmısak

    Yarım kg dilimlenmiş pırasa, patates, havuç ve brokoli

    Tuz, karabiber

Biftek dilimlerinin üzerine, ince kıyılmış taze biberiye ve sarmısak karışımını bir fırça yardımıyla sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine etleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pırasa ve patatesi ayrı ayrı haşlayın. Suyunu süzün ve iyice ezip, birbirine karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Servis tabağına patatesli püreyi koyun. Üzerine biftekleri yerleştirin. Haşlanmış havuç ve brokoli ile birlikte servis yapın.